Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανοίγει η Αυλαία για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας

Ανοίγει η Αυλαία για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας    Μέσα στο καταχείμωνο και την σκληρή πραγματικότητα, την κατάθλιψη και τη μιζέρια, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, έρχεται να προσθέσει τις δικές του πολύχρωμες πινελιές, χρωματίζοντας με αισιόδοξα και χαρούμενα χρώματα το τοπίο...

Έφθασαν εκείνες οι μέρες που το ΔΝΤ, η μιζέρια, η κρίση και όλα τα σχετικά, χάνουν με κατεβασμένα τα χέρια, επειδή το Κομιτάτο φταίει, που απελευθερώνει μυαλά και καίει καρδιές και τα νικά όλα...
Το Κομιτάτο της Ηπείρου δίνει ζωή στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό και τονώνει την τοπική μας οικονομία.
Οι συμμετοχές φέτος φέτος σπάνε κάθε ρεκόρ, όλων των εποχών ενώ και οι εκδηλώσεις μεγάλωσαν συγκριτικά με πέρυσι, κατά μία. Στις τάξεις των γκρουπ και των Καρναβαλιστών του Κομιτάτου επικρατεί ενθουσιώδες κλίμα και το μότο που υπάρχει είναι: «όλοι μασκέ με τις παρέες μας, στην τελετή έναρξης».
Είναι επί της ουσίας γίνεται η «επίσημη πρώτη» του Κομιτάτου στις φετινές Απόκριες το Σάββατο 11/2/2012 ώρα 20.00 με την τελετή έναρξης στον πεζόδρομο της Β΄Μπάλκου. Το πρόγραμμα ξεκινά με το Εθνικό ωδείο (παράρτημα Πρέβεζας), συνεχίζει με τον χορευτικό όμιλο ΠΡΕΒΕΖΑ του Γιάννη Θάνη και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το δεύτερο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας (Ιουλία Λοίρου).
Συνέχεια στην τελετή έναρξης του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου γυναικών Αγίου Θωμά. Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα πάρουν ο σύλλογος ρυθμικής γυμναστικής ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ (Βάσω Ζαντραβέλη). Ακολουθεί το Εργαστήρι Ελευθέρων σπουδών Χορού (Θεοφανώ Τουλούκογλου) και ακολουθεί ένα υπέροχο χορευτικό ντουέτο με τη Μαρριέτα Γκούμα και τον Φίλιππα Κακωνά.
Ακολουθεί μασκέ πάρτυ του Κομιτάτου στο Πρεβερέ. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 12/2, πραγματοποιείται στη Λ. Ειρήνης (εξωτερικός χώρος piccolo) η άσωτη γιορτή του Κομιτάτου. Μουσικές, μπάρμπεκιου και αποκριάτικο κλίμα, την αμέσως επόμενη μέρα της τελετής έναρξης.
Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο Κόκκινος Χορός του Κομιτάτου, που για φέτος γίνεται στο ΕΝ ΠΛΩ ώρα 21.00. Με κόκκινες αποκριάτικες στολές, κόκκινη ένδυση γενικά οι Καρναβαλιστές και οι Καρναβαλίστριες θα εγκαινιάσουν μια καινούργια γιορτή του Κομιτάτου.
Το καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας Energy 93.4, Pamepreveza.gr. ART TV, WART, τους χορηγούς Πρεβερέ, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Επιμελητήριο Πρέβεζας, Δήμο Πρέβεζας, ΑΦοι Γιολδάση- Δ. Παπαδόπουλου Super Market Μασούτης, Φάρμα Παπαμάνος.
Σ.Π.




pamepreveza.gr