Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αποκριές της κρίσης – Ξεφάντωμα σε όλη την Ελλάδα

Οι Αποκριές της κρίσης – Ξεφάντωμα σε όλη την Ελλάδα     Παρά την οικονομική κρίση η μέρα της Αποκριάς ήρθε και όλη  η χώρα είναι έτοιμη να παρασυρθεί σε γλέντι μέχρι τελικής πτώσεως! Μασκαράδες θα γεμίσουν όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να μεταδώσουν θετική ενέργεια στους ταλαιπωρημένους Έλληνες...

Ίσως οι φετινές  Απόκριες να είναι από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων, μιας και  έρχονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας από την Μεταπολίτευση. Οι άνθρωποι που βομβαρδίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα με νέα μέτρα, έχουν πραγματικά ανάγκη να ξεχαστούν και το Καρναβάλι είναι η ευκαιρία τους.
Σε κάθε γωνιά  της Ελλάδας έχουν οργανωθεί  παρελάσεις, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις. Πρωταγωνιστούν Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο. Όμως όλη η χώρα είναι έτοιμη να καρναβαλιστεί…
Η τελευταία πράξη  του Πατρινού Καρναβαλιού
Σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  θα ξετυλιχτεί με την τελετή λήξης η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2012, η οποία θα σφραγίσει τη φετινή μεγάλη γιορτή της Πάτρας και παράλληλα θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της επόμενης.
Μετά την μεγάλη παρέλαση, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου και οι χιλιάδες καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού στις 9 το βράδυ για να αποχαιρετήσουν τη φετινή διοργάνωση δίνοντας την υπόσχεση για τη συναρπαστική συνάντηση της επόμενης χρονιάς.
Το Πατρινό  Καρναβάλι 2012 θα περνά στην ιστορία  και μαζί οι συγκινήσεις, οι αξέχαστες  εμπειρίες, οι ευρηματικές ιδέες, η  συλλογική δράση, οι ανατροπές, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση θα καταγραφούν ανεξίτηλα στις καρδιές όλων μας.
Στις οθόνες που θα υπάρχουν στη σκηνή, αλλά και  στην τηλεόραση θα προβληθεί δεκαπεντάλεπτο βίντεο, που θα παρουσιάσει μια  αναδρομή-οδοιπορικό στο Πατρινό Καρναβάλι του 2012 και θα περιλαμβάνει τα highlights της φετινής διοργάνωσης αποτυπώνοντας τα όσα συναρπαστικά ζήσαμε φέτος.

«Τσίρκο η Ελλάς» στην Ξάνθη

Η κεντρική πλατεία  της Ξάνθης είναι έτοιμη να υποδεχτεί σήμερα χιλιάδες μασκαράδες, με τη διάθεση  ανεβασμένη και με όρεξη για πολύ χορό. Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, ξεκινώντας στις 19:30 από την οδό 28ης Οκτωβρίου.
Κορυφαία στιγμή των Εορτών είναι η Μεγάλη Καρναβαλική  Παρέλαση. Φέτος την παρέλαση θα πλαισιώνουν οι Κόκκινες μαζορέτες Stell Rosse από την Κέρκυρα. Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο.  Μουσική επένδυση από τον Μπάμπη Δαργανάκη. Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς.
Όλα έτοιμα για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι!

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Στο δημαρχείο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε η τελευταία και καθοριστική συνάντηση, στην οποία δόθηκαν οι οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά ολόκληρο το τριήμερο ως και την Καθαρά Δευτέρα.
Στο δημαρχείο  βρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των ομάδων, μαζί με τους οδηγούς  των αρμάτων, προκειμένου να τους δοθούν κατευθύνσεις για το πώς θα μπουν τα άρματα στην πόλη την ημέρα της παρέλασης, ώστε να μεταφερθούν στο σημείο εκκίνησης στην Καλλιθέα.

tsantiri.gr