Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Σε χειμωνιάτικο σκηνικό τα κούλουμα

Σε χειμωνιάτικο σκηνικό τα κούλουμα    Ισχυρές βροχές, καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά, θα διαδεχθούν από το απόγευμα το χθεσινό ανοιξιάτικο σκηνικό... Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Την Καθαρά Δευτέρα, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά. Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το βόρεια προς τα νότια.
Σε χειμωνιάτικο σκηνικό τα κούλουμα
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν σε Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, με γρήγορη όμως βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στα ορεινά την υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.


ethnos.gr