Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Καταθέσεις 16 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό δημόσια πρόσωπα από το 2010- 2011

Καταθέσεις 16 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό δημόσια πρόσωπα από το 2010- 2011     «Δημόσια πρόσωπα υπό την ευρεία έννοια του όρου» μετέφεραν στο εξωτερικό καταθέσεις συνολικού ύψους 16 δισ. ευρώ τη διετία 2010- 2011, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές...

Βάσει των πληροφοριών αυτών ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που πήρε τα μέλη της κυβέρνησης να γίνουν διασταυρώσεις στοιχείων ώστε να εντοπιστούν οι διαρροές ποσών προς το εξωτερικό.
Το υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, από τους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εντοπίστηκε ότι το από το συνολικό ποσό των χρημάτων που έφυγαν από την χώρα που ανέρχεται σε 16 δισ. ευρώ, ποσοστό 9% βρήκε διέξοδο στην Ελβετία.
Η μεταφορά κεφαλαίων φαίνεται να έγινε από εν γένει δημόσια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές, ίσως και ένα εν ενεργεία μέλος του Κοινοβουλίου.


24h.gr