Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Παύλος Γερουλάνος από Υπουργός Πολιτισμού

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Παύλος Γερουλάνος από Υπουργός Πολιτισμού    Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, μετά τη ληστεία σήμερα το πρωί στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας...
Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πολιτισμού μεταβαίνει στην Αρχαία Ολυμπία. Πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ακόμα εάν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα κάνει δεκτή την παραίτησή του.
Η ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που γυναίκα υπάλληλος φύλαξης πήγε να ανοίξει το μουσείο.
Οι δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες την ακολούθησαν και την ώρα που χτυπούσε την κάρτα της την απείλησαν με πιστόλι.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι ληστές μπήκαν μαζί της στο εσωτερικό του μουσείου και την έδεσαν σε μία καρέκλα. Εν συνεχεία αφαίρεσαν από τις προθήκες του Μουσείου περίπου 60 – 65 αντικείμενα και διέφυγαν.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.
Στο μουσείο σπεύδει η προϊστάμενη αρχαιοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί για την κλοπή, ενώ εκτιμάται οι απώλειες στο μουσείο μπορεί να είναι πολύ περισσότερες από τις ήδη καταγεγραμμένες.


tsantiri.gr