Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Οι Oλυμπιακοί αγώνες έμαθαν το ελαιόλαδο στους Κινέζους...


Νέα μόδα φαίνεται να εξελίσσεται το ελαιόλαδο στην Κινέζικη αγορά, σημαντικός παράγοντας ήταν και οι ολυμπιακοί αγώνες αφού σε πολλές εκδηλώσεις της Ελλάδας το ελαιόλαδο ήταν ο πρωταγωνιστής. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει κάτι από το καλό όνομα της και καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις στις εξαγωγές στην Κίνα λόγω της υψηλής τιμής, χάνοντας την μάχη από Ιταλία, Ισπανία, οι οποίοι βέβαια δίνουν όπως φαίνεται χαμηλότερης ποιότητας λάδι.
Μιλώντας με ανθρώπους μας στην Κίνα μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η τάση για ελαιόλαδο κατά τις γιορτινές ημέρες, αφού λόγω του υψηλού κόστους της τιμής του λαδιού για τον μέσο Κινέζο, συνηθίζεται να προσφέρεται ως δώρο για τις γιορτές. Τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης του βιοτικού επιπέδου των Κινέζων το ελαιόλαδο έγινε γνωστό στο πιάτο τους αποτελώντας παράλληλα και μια καλή εξαγωγική λύση.
Αυτή η πληροφορία μας έκανε να αναζητήσουμε φίλους παραγωγούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας, δυστυχώς το σύστημα όπως λειτουργεί σήμερα κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική κάνει την παραγωγή ελαιόλαδου, σε σημείο να μην συμφέρει ακόμα να γίνει και η συγκομιδή του. Ήδη όμως από ότι φαίνεται πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να αποφεύγουν τους συνεταιρισμούς και να στρέφονται στην προσωπική προώθηση των προϊόντων τους.
Φιλική συμβουλή, μορφωμένα παιδιά έχετε όλοι στον τόπο σας, ίντερνετ έχετε, διάθεση για δουλειά έχετε κυνηγήστε το μόνοι σας, αλλά όχι "ελληνικά" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.