Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Ο Χρυσοχοΐδης απειλεί με συλλήψεις τους διαδηλωτές της 25ης Μαρτίου

Ο Χρυσοχοΐδης απειλεί με συλλήψεις τους διαδηλωτές της 25ης Μαρτίου    Μεγαλύτερη ανησυχία επικρατεί για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης παρακολουθεί από κοντά τις προετοιμασίες πολλών ετερόκλητων ομάδων για δυναμική παρουσία στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα...
Υπάρχει και το προηγούμενο της 28ης Οκτωβρίου, που δεν του επιτρέπει εφησυχασμό.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σε αυστηρή καταγραφή των ακροδεξιών ομάδων που προετοιμάζονται για την 25η Μαρτίου και δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις πολλές κινήσεις εφέδρων αξιωματικών και άλλων αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, υπερασπιστών υποτίθεται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. «Το φαινόμενο λαμβάνει μορφή μόδας» λέει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κάθε καρυδιάς καρύδι έρχεται στο προσκήνιο φιλοδοξώντας να παίξει ρόλο προστάτη της κοινωνίας». Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα για μια συντεταγμένη Πολιτεία, λέει με ένταση, δίχως βεβαίως να μπαίνει στον κόπο για την ελάχιστη αυτοκριτική του. Θεωρεί ότι με την περιβόητη ρήση «δεν διάβασα το Μνημόνιο», ότι… καθάρισε με την κοινωνία. Αυταπατάται φυσικά.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τους περισσότερους από τους επίδοξους προστάτες «μαχαιροβγάλτες» και δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ότι στις 25 Μαρτίου, στην Αθήνα και αλλού, μπορεί να «συναντηθούν» με εκείνους της Αριστεράς και του αντιεξουσιασμού, που ετοιμάζονται για τα δικά τους γεγονότα, από τη δική τους σκοπιά, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με τη στάση και τα καλέσματά τους για προπηλακισμούς και επεισόδια δείχνουν να περπατούν στην ίδια οδό του εκφασισμού.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει προπηλακισμούς και έκτροπα στις παρελάσεις και προειδοποιεί ότι όποιος επιχειρήσει επιθέσεις κατά των επίσημων αρχών θα συλλαμβάνεται και θα παραπέμπεται στο Αυτόφωρο. Επίσης εμφανίζεται διατεθειμένος να καλέσει τα κόμματα και τους φορείς της κοινωνίας, από την Εκκλησία ως τα συνδικάτα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ακόμη θα καλέσει τους βουλευτές να πάνε σύσσωμοι στις παρελάσεις, να αψηφήσουν τις απειλές και να δηλώσουν παρουσία, χωρίς φόβο και επιφυλάξεις, στην εθνική επέτειο.
«Το κράτος δεν παραιτείται του ρόλου του» δηλώνει μετά πάθους ο κ. Χρυσοχοΐδης και επιμένει ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στο τυχαίο γεγονός, όπως συνέβη σε άλλες ιστορικές περιόδους». Και συμπληρώνει: «Πουθενά στον προηγμένο κόσμο δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ανομίας». Συμφωνούμε κύριε Χρυσοχοΐδη! Πουθενά στον κόσμο, οι κλέφτες, οι προδότες και οι δωσίλογοι δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι… Στον πολιτισμένο κόσμο τουλάχιστον…

tsantiri.gr