Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Τα «κλικ» της χρονιάς (ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC)

Ενα μικρό παιδί, σκεπασμένο με μια παραδοσιακή μαντίλα, ατενίζει την κάμερα έχοντας για φόντο πίσω του ένα «αρχαίο δάσος» από υπεραιωνόβια δέντρα. Φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Μαδαγασκάρη από τον Κεν   6.615 ταλαντούχοι φωτογράφοι από 152 χώρες συμμετείχαν στον 24ο φωτογραφικό διαγωνισμό του αμερικανικού περιοδικού. Οι κριτές κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν και να βραβεύσουν μόλις 11 φωτογραφίες...

Ενα μικρό παιδί, σκεπασμένο με μια παραδοσιακή μαντίλα, ατενίζει την κάμερα έχοντας για φόντο πίσω του ένα «αρχαίο δάσος» από υπεραιωνόβια δέντρα. Φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Μαδαγασκάρη από τον Κεν Θορν

Για 24η χρονιά, το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό «National Geographic Traveler» προσκάλεσε όλους όσοι έχουν πάθος με την επονομαζόμενη «όγδοη τέχνη» (όπως καλείται η φωτογραφία) να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο πλέον ετήσιο φωτογραφικό διαγωνισμό του.
Oσο για την ανταπόκριση, αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο κάλεσμα έμελλε τελικώς να ανταποκριθούν 6.615 ταλαντούχοι φωτογράφοι από 152 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν στον διαγωνισμό καταθέτοντας ενώπιον της κριτικής επιτροπής συνολικά πάνω από 12.000 ξεχωριστές φωτογραφίες.
Επειτα από πολύ κόπο, οι κριτές, καταξιωμένοι φωτογράφοι οι ίδιοι, κατόρθωσαν -με κριτήριά τους τη δημιουργικότητα και την ποιότητα- να ξεχωρίσουν και να βραβεύσουν μόλις έντεκα φωτογραφικές στιγμές.
Διαφορετικές μεταξύ τους αλλά όλες τους εξόχως εντυπωσιακές, άλλες τραβηγμένες σε βουνά κι άλλες υποβρυχίως, άλλες έγχρωμες κι άλλες ασπρόμαυρες, οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν μείνει πλέον στην ιστορία ως τα καλύτερα ταξιδιωτικά κλικ του 2012.



  
 







ethnos.gr