Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΕΡΤ: Στη Βουλή το κόστος των εσωτερικών της παραγωγών


    Ερώτηση για το κόστος των «εσωτερικών» παραγωγών της ΕΡΤ κατέθεσε προς τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το κόστος της κάθε εκπομπής...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ εμφανίζονται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ από 600 έως 12.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για «εσωτερικές» παραγωγές που καλύπτονται από τις τεχνικές υποδομές της ΕΡΤ-στούντιο, συνεργεία, μοντάζ-και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης μόνο επτά «εσωτερικές» παραγωγές κοστίζουν στην ΕΡΤ πάνω από 700.000 ευρώ τον χρόνο. Την ίδια ώρα που άλλη εβδομαδιαία «εσωτερική» παραγωγή κοστίζει από 9.700 έως 13.700 ευρώ το μήνα. Και σα να μην έφτανε αυτό ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται οι δαπάνες δεν αποτυπώνονται πουθενά, καθώς στο «Διαύγεια» εμφανίζεται το συνολικό κόστος της κάθε εσωτερικής παραγωγής, όχι όμως και το αναλυτικό κοστολόγιο με βάση συγκεκριμένα παραστατικά, ώστε να γίνεται εμφανές σε τι είδους δραστηριότητες διοχετεύονται τα χρήματα.
Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς αν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι δεν γίνεται διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μέσω της αύξησης του κόστους των παραγωγών της ΕΡΤ. Επίσης ρωτά, πόσες είναι οι εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ για το 2012, για πόσες από αυτές υπάρχει επιπλέον κόστος, πώς επιμερίζεται και πώς δικαιολογεί το ΔΣ της ΕΡΤ που εγκρίνει τα κονδύλια των δαπανών την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και μάλιστα χωρίς παραστατικά για κάποιες εκπομπές.


koutipandoras.gr