Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα επιδείνωση του καιρού - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Νέα επιδείνωση του καιρού - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά   Χειμωνιάτικο παραμένει και σήμερα σκηνικό του καιρού, ο οποίος θα παρουσιάσει βαθμιαία επιδείνωση από τα δυτικά με έντονες χιονοπτώσεις προβλέπεται για σήμερα. Καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στα δυτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ολικός...

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο.
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια. Τη νύχτα, ωστόσο, θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά του νόμου από -4 έως 01 βαθμό Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.
Νέα επιδείνωση του καιρού - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά
Εν τω μεταξύ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα πελάγη.
Για να δείτε τα σημεία όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πατήστε εδώ.
Νέα επιδείνωση του καιρού - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά
Κλειστά σχολεία λόγω παγετού
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων μετά από σχετικές αποφάσεις των δημάρχων τους, σε συνεννόηση με τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Ανθούσα, την Παλλήνη, τον Αυλώνα, τα Ανω Λιόσια, το Ζεφύρι, τη Φυλή, τους Θρακομακεδόνες, τον Μαραθώνα, το Βαρνάβα, το Γραμματικό και κοινότητα Κουβαρά.
Δύο ώρες αργότερα, στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Διονύσου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία λόγω του παγετού.
Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν επίσης τα μαθήματα στα σχολεία στους δήμους Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης.
Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Λυκόβρυση Πεύκη, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Χολαργό, Παπάγου και Χαλάνδρι. Επίσης κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπάτα και Αρτέμιδα.
Τέλος, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας και Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας Ευβοίας, ενώ μετά τις 9 θα ανοίξουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Καρπενήσι
Χώροι φιλοξενίας αστέγων
ο Δήμος Αθηναίων έχει διαθέσει θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των άστεγων:
  • Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
  • Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
  • Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
  • Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας πολιτών στους Δήμους Βάρης, Δάφνης – Υμηττού, Διονύσου, Καισαριανής, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Παιανίας, Παλλήνης, Περιστερίου, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού και Σπάτων – Αρτέμιδος.
Επίσης, ως καταφύγια αστέγων διατίθενται ηη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αττικής στη Λ. Μεσογείων 156, στη στάση του μετρό «Εθνική Αμυνα» που θα είναι ανοικτή όλο το 24ωρο και για την αίθουσα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Πειραιά (Ζωσιμάδων 44) που θα λειτουργεί από τις 5.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ..
Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία: Ε' ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (τηλ.2310 838601), 13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί και Β' ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία - Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά στην Πιερία και τη Χαλκιδική αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Σταδιακά και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα.
Aνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός και η ελάχιστη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσει στους -14
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Aνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ στη Θεσσαλία και τη νύχτα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα.
Aνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες - Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Aνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυμένοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια αρχικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες σταδιακή αύξηση των νεφώσεων.
Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: στα νότια από 5 έως 10 και στα βόρεια από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.


ethnos.gr