Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αργείτε στη δουλειά; – Πέντε απλά tips για να μην τρέχετε

Αργείτε στη δουλειά; – Πέντε απλά tips για να μην τρέχετε    Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες… Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας και καταλήγετε πάντα να τρέχετε σαν τον Βέγγο… Τι φταίει και τι μπορείτε να κάνετε γι’αυτό;
Ακολουθήστε τα παρακάτω 5 tips:

1. Δε χτυπάει το ξυπνητήρι σας
Σε αυτή την περίπτωση δεν φταίτε, εκτός αν ξεχάσατε να το ρυθμίσετε. Κάνετε μια δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Και διπλοτσεκάρετε πριν πάτε για ύπνο.
2. Ξυπνάτε αλλά θέλετε λίγο χρόνο για χουζούρεμα
Πρέπει να βάλετε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα και να εξασφαλίσετε ότι δεν θα σας ξαναπάρει ο ύπνος. Μια εύκολη και ευχάριστη λύση είναι να βάλετε μουσική. Διαλέξτε ένα ξυπνητήρι με ραδιόφωνο.
3. Δυσκολεύεστε να ετοιμαστείτε εγκαίρως
Καλό είναι να αποφασίζετε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσετε και να το βγάζετε από τη ντουλάπα. Το ίδιο ισχύει και για την τσάντα σας. Μην περιμένετε να τα βρείτε όλα την τελευταία στιγμή. Θα αργήσετε και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεχάσετε κάτι!
4. Ξεχνιέστε στο ίντερνετ
Για όσες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, είναι δύσκολο να μην ρίξετε έστω και μία ματιά στο Facebook ή στο e-mail σας πριν φύγετε για τη δουλειά. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να περιοριστείτε σε αυτό ακριβώς: να ρίξετε μία ματιά! Αν μπείτε στη διαδικασία να κάνετε likes και σχόλια, είναι σίγουρο ότι δεν το γλιτώνετε το τρέξιμο…
5. Υπολογίζετε λάθος το χρόνο που χρειάζεστε για να φθάσετε στον προορισμό σας
Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα! Ιδίως με τις συνεχείς απεργίες και την κίνηση, δεν μπορείτε να μαντέψετε τι σας περιμένει «εκεί έξω». Το προφανές είναι ότι πρέπει να ξεκινάτα πιο νωρίς. Η άλλη λύση είναι να βρείτε πιθανές εναλλακτικές διαδρομές. Υπάρχουν και θα σας εκπλήξουν!


tsantiri.gr