Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Στη φυλακή από σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς


Στη φυλακή από σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς    Για τρίτη φορά ο γνωστός επιχειρηματίας της μόδας Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας, για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής ΦΠΑ. Κρίθηκε προφυλακιστέος και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό σε σωφρονιστικό ίδρυμα θα μεταφερθεί...

Όπως γράφει η iefimerida.gr, ο Λάκης Γαβαλάς, συνελήφθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή, αμέσως μετά την αναβολή της δίκης του στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων έφτανε τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Χτες όμως ήταν η τρίτη φορά που ο Λάκης Γαβαλάς ήρθε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για τα χρέη που έχει προς το Δημόσιο, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν αντιμέτωπος με κακούργημα, και όπως αποδείχθηκε ήταν και η φαραμακερή.
Η κατηγορία που τον οδήγησε στη φυλακή αφορά ποσό περίπου 145.000 ευρώ επί συνόλου περίπου 500.000 ευρώ που χρωστά στα δημόσια ταμεία από μη απόδοση ΦΠΑ για το έτος 2011.
Το χρέος αφορά εταιρία η οποία δεν έχει υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως η «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ».
Ο ίδιος φέρεται να προσπάθησε να ρυθμίσει το χρέος του, δεν τα κατάφερε όμως αφού η υπόθεση είχε φτάσει ήδη στην ανακρίτρια και πλέον έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ για να μην κριθεί προφυλακιστέος και οδηγηθεί στη φυλακή.

tsantiri.gr