Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλές για ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ

    Η κατανάλωση μίας κούπας αρωματικού καφέ όταν ξυπνάμε το πρωί είναι ιεροτελεστία για τους περισσότερους από εμάς, ειδικά μετά από λίγες ώρες ύπνου, καθώς διώχνει τη νύστα και δημιουργεί ευεξία... Γι' αυτό το λόγο, οι συντάκτες του περιοδικού EatingWell παρουσιάζουν πέντε βασικούς κανόνες για το πως να φτιάξετε τον τέλειο καφέ.

Κανόνας πρώτος: Να αγοράζετε φρέσκους κόκκους καφέ
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν ο καφές δεν είναι φρεσκοκομμένος χάνει όλη τη μυρωδιά του και το μεθυστικό του άρωμα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αγοράζεται φρέσκου κόκκους καφέ από το τοπικό κατάστημα της περιοχής σας.

Κανόνας δεύτερος: Πως να τα διατηρείται φρέσκα
Επειδή το φως και το οξυγόνο επιταχύνουν το να χαθεί η γεύση και το άρωμα από τον καφέ, θα πρέπει να τα διατηρείτε σε βάζα με σκούρο περίβλημα. Το κατάλληλο υλικό είναι τα γυάλινα με ξύλινο καπάκι, με λαστιχένιο μονωτικό. Επίσης, θα πρέπει να καταναλωθούν εντός επτά ημερών.

Κανόνας τρίτος: Να διαλέγετε καλή ποιότητα
Οι ειδικοί στις ποικιλίες καφέ μπορούν να συγκριθούν με τους συλλέκτες κρασιών. Οι ίδιοι συμβουλεύουν πως η καλύτερη ποικιλία είναι οι κόκκοι Arabica. Επίσης, εναλλακτική και φθηνή επιλογή είναι η ποικιλία Robusta, η οποία είναι από φασόλια, πλούσια σε καφείνη.

Κανόνας Τέταρτος: Χρήση καλής ποιότητας νερού
Αυτό που μπορεί πραγματικά να χαλάσει τη γεύση του καφέ σας είναι το νερό, το οποίο είτε θα έχει πάρει γεύση από το ψυγείο είτε από τη βρύση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φίλτρα νερού.

Κανόνας Πέμπτος: Σωστή αναλογία
Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας για να κάνετε τον τέλειο καφέ. Θα πρέπει να βάζετε δύο κουταλιές της σούπας καφέ ανά φλιτζάνι. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε τις τεχνικές να προσθέτετε περισσότερο νερό αργότερα για να γίνει πιο ελαφρύς.


24wro