Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Νέες ελληνικές επιτυχίες στο τέννις σε επίπεδο special Olympics !

    Και το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο τένις, ήλθε από την Πρέβεζα! Όπως χτες ο Πάκος(ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ),  έτσι και σήμερα ο Διονύσης Βουκελάτος κατέκτησε και αυτός με τη σειρά του το χάλκινο μετάλλιο, κόντρα στον Αμερικανό Λούκας Μπλάτελ, καταγράφοντας μια σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα. Παράλληλα έδειξε ότι… «κάτι σοβαρό γίνεται» σε επίπεδο special Olympics στην «πόλη» του Καρυωτάκη…
Ο αγώνας του Βουκελάτου ήταν συγκλονιστικός και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εγινε πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο αθλητές. Το πρώτο σετ το πήρε ο Ελληνας πρωταθλητής με 5-3 γκέιμς, ενώ το δεύτερο σετ το πήρε ο Αμερικάνος με 2-4. Το τρίτο σετ ήταν επίσης συγκλονιστικό με τον Βουκελάτο να επικρατεί με 7-4 γκέιμς μέσα σε αποθέωση από φίλους και Ελληνες εθελοντές…
«Αφιερώνω το μετάλλιο στη μητέρα μου, στον προπονητή μου Νίκο Μαντούση, στην Αγγελική Χατζοπούλου, τον Νίκο Παντίδα, αλλά και στους συναδέλφους μου στην… πιτσαρία που δουλεύω!..», σχολίασε έμπλεος χαράς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Βουκελάτος, που έπεσε στο έδαφος και έκλαιγε φιλώντας το κορτ… Και συνέχισε ο αθλητής που συμμετείχε για πρώτη φορά στα Special Olympics: «Νιώθω συγκινημένος, αλλά και περήφανος και από τώρα ανυπομονώ για να συμμετάσχω στην επόμενη διοργάνωση…»
Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη ελληνοαμερικανική μονομαχία χτες με φόντο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Αγώνας για το χάλκινο έγινε και μεταξύ της Μαρίας Σπηλιοπούλου με την Κρίστα Γκέντερ. Εδώ η επικράτηση δεν ήταν για τα ελληνικά χρώματα, καθώς η Γκέντερ επικράτησε με 2-0 σετ (4-0, 4-0), αλλά ωστόσο αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια και το μέγεθος της επιτυχίας της Σπηλιοπούλου, να διεκδικήσει μια θέση στο πόντιουμ των παγκόσμιων αγώνων…

ΧΤΕΣ

Στο βάθρο ο Πάκος (ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ)- 01/07/2011


Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο τένις ήλθε χτες από τον Χρήστο Πάκο. Στο χτεσινό αγώνα κέρδισε τον Τζεφ Λαζαρίνι από το Λουξεμβούργο με 2-0 σετ (4-0, 4-2). Σε αντίθεση με τον αθλητή από την Πρέβεζα, στους άλλους τρεις (μικρούς) τελικούς, οι αθλητές μας ηττήθηκαν, ωστόσο αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία τους.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Ζαχαριουδάκη, ηττήθηκε μετά από μεγάλη μάχη με 3-2 σετ από την Αμερικανίδα Κάθι Βάντεμπος. Επίσης, ο Γιώργος Δούκογλου έχασε από τον Τζαφάρ Ταβίλ από το Ισραήλ και ο Γιώργος Καραβιώτης από τον Μοχάμεντ Ράφατι από την Ιορδανία.
"Είμαι χαρούμενος και πολύ περήφανος γι΄ αυτό που συνέβη…", είπε ο Χρήστος Πάκος μόλις τελείωσε τον αγώνα του, πανηγυρίζοντας σαν μικρό παιδί και συνέχισε: "Ο αγώνας ήταν εύκολος. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ να φτάσω στον τελικό και προσπάθησα πολύ γι αυτό…"
Ο Χρήστος Πάκος είναι 26 ετών, ζει και γυμνάζεται στην Πρέβεζα και με το τένις ασχολείται τρία χρόνια. Στο πλευρό του είναι ο Κώστας Λογοθέτης σε θέματα φυσικής κατάστασης και ο Νίκος Μαντούσης σε ζητήματα τένις.
"Είναι μικρό το διάστημα που ασχολείται και αυτό που πέτυχε συνιστά άθλο. Αλλωστε είναι η πρώτη του συμμετοχή σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση. Η επιτυχία αυτή είναι ουσιαστικά ένα μέσο για να βγει στη ζωή στην οποία δικαίωμα έχουν όλοι οι άνθρωποι…", είπε ο Νίκος Μαντούσης που εξήρε τη συμβολή των Ομοσπονδιακών προπονητών Αγγελικής Χατζοπούλου και Αγγελου Ποντίδα.
Η 25χρονη Μαρία Ζαχαριουδάκη απ τα Πατήσια μετά τη μεγάλη "μάχη" της με την Αμερικανίδα τόνισε ότι: "Χάριν της προπονήτριάς μου έφτασα εδώ. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Ηταν η πρώτη μου συμμετοχή σε special Olympics. Παίζω μόνο 4 χρόνια τένις και αυτό μου φαίνεται δύσκολο, αλλά με ηρεμεί και βοηθά να φτάσω πιο ψηλά".
# #


athens2011.org