Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υδατοσφαίριση-Παγκόσμιο γυναικών-Λίγο πριν τον τελικό

Υδατοσφαίριση-Παγκόσμιο γυναικών-Λίγο πριν τον τελικό    Για την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών σε αυτό το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που η αυλαία του «πέφτει» την Κυριακή στη Σανγκάη, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!
Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο. Τέσσερα από τα κορίτσια αυτής της ομάδας (Άντι Μελιδόνη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Κική Λιόση, Γιούλη Λαρά) έχουν κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε αθλητή, με τη συλλογή μεταλλίων που έχουν.
Ένα 24ωρο πριν τον τελικό, το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά, η πρωινή και προτελευταία προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο της πόλης, η πισίνα του οποίου βρίσκεται στον 7ο όροφο, με κερκίδες, έτοιμο για αγώνες. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεκούραση, και το απόγευμα ομάδα και προπονητικό τιμ παρακολούθησαν τον ημιτελικό των ανδρών Ουγγαρία-Σερβία, όπου οι «πλάβι» πήραν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, στην παράταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και παρακολούθηση της αντιπάλου σε βίντεο. Είδαν και τον χθεσινό ημιτελικό Κίνα-Ρωσία, αλλά και το παιχνίδι στο πλαίσιο του World League, που έγινε πριν ένα μήνα στην Τιαντζίν, και η εθνική ηττήθηκε με 9-8.
Αύριο το πρωί είναι η τελευταία προπόνηση, πριν τον κρίσιμο αγώνα, που θα χαρίσει μετάλλιο, ανεξαρτήτου χρώματος, στο ίδιο γυμναστήριο που πήγαν και σήμερα.
ο αυριανό πρόγραμμα της αυλαίας του τουρνουά των γυναικών (σε ώρες Ελλάδας):
04.30 για θέσεις 7-8 Καναδάς-Ολλανδία
05.55 για θέσεις 5-6 ΗΠΑ-Αυστραλία
11.00 «Μικρός» τελικός: Ρωσία-Ιταλία
16.00 Τελικός: Κίνα-Ελλάδα

tsantiri.gr