Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τελικά τα «τάνκς» του Πάγκαλου κατέλυσαν την μεταπολιτευτική «Δημοκρατία»

Τελικά τα «τάνκς» του Πάγκαλου κατέλυσαν την μεταπολιτευτική «Δημοκρατία»   Ο Πάγκαλος, ή έχει μαντικές ικανότητες ή ήξερε πάρα πολύ καλά το πράσινο σχέδιο της Κυβέρνησης του Μνημομίου για να μπεί η Δημοκρατία στον γύψο, όταν έλεγε ότι θα κατέβουν τα τάνκς στους δρόμους. Προφανώς, τα τάνκς του 21ου αιώνα, δεν είναι άλλα από τις χιλιάδες των ΜΑΤ και των υπολοίπων ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ....
Δίχως καμία αμφισβήτηση, κατόπιν άνωθεν, κυβερνητικών εντολών, η ηγεσία της ΕΛΑΣ εφάρμοσε το πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο, που θα ζήλευε ακόμα και η αστυνομία του Μουμπάρακ, τις εντολές των πολιτικών της προϊσταμένων. Λες και δεν φέρει καμία ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό που την πληρώνει, αλλά μόνον σε εκείνους που της δίδουν τις “καρέκλες”.
Χθες, όλη τη μέρα, αλλά και τώρα τη νύχτα, έχει μπει σε εφαρμογή ένα πρωτόγνωρο -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα- σχέδιο κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Κατ’ αρχήν, με τη χρήση βίας και δακρυγόνων, απαγόρευσαν σε χιλιάδες διαδηλωτές να πλησιάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Και όταν πλησίαζαν, πνιγόντουσαν σαν σε θάλαμο αερίων. Ακόμα και τη νύχτα τα ίδια κάνει.
Μόλις πρίν από λίγη ώρα ομάδες Δελτάδων και Δίας, έτρεχαν στα στενά της Πλάκας, όπου πλέον δεν υπάρχουν διαδηλωτές, και έριχναν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Ποιούς άραγε θέλουν τα φοβήσουν; Τους λιγοστούς και φοβισμένους τουρίστες που κυκλοφορούσαν εκεί. Μέλη των ιδίων μονάδων έφτασαν στο σημείο να προβούν στην πλέον ανίερη κίνηση για Έλληνα.
Να μπούν μέσα στο εκκλησάκι στο κάτω μέρος της πλατείας Κλαθμώνος και να κτυπήσουν διαδηλωτές. Πρόκειται για πρωτοφανή επίδειξη βαρβαρότητας.
Ακόμα και οι συνήθεις αρωγοί τους, οι μπάχαλοι, όταν δεν πέταγαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, τα ίδια τα ΜΑΤ την “έπεφταν” σε διαδηλωτές, προκειμένου να αναζωπυρώσουν τα επεισόδια. Έτσι, κατάφεραν να πνίξουν όλο το κέντρο στα δακρυγόνα και να εισβάλλουν δυό-τρείς φορές στην πλατεία, με προφανή στόχο να την “τελειώσουν”. Τα ίδια έκαναν και χτές.
Δεν τους πέρασε. Το συνέχισαν σήμερα με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Το αποκορύφωμα είναι ότι εμπόδιζαν με κλόμπς και δακρυγόνα τις χιλιάδες λαού που ήταν συγκεντρωμένοι στην Αμαλίας, στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στη Φιλελλήνων, στην Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Μητροπόλεως, να πλησιάσουν στο Σύνταγμα και να ενωθούν με τους υπολοίπους.

Εφόσον εκεί συγκεντρωνόταν πλήθη λαού, οι εξελίξεις χθες θα ήταν διαφορετικές και, πολύ πιθανώς, οι ίδιοι οι διαδηλωτές θα εμπόδιζαν τους “μπάχαλους” στην επέκταση των επεισοδίων. Δεν το ήθελαν αυτό όμως. Ήθελαν, αντίθετα, μια πλατεία με λίγο κόσμο και συντηρούμενα επεισόδια, που εύκολα θα τα ήλεγχαν οι μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ, για να διαλύσουν το κίνημα των αγανακτισμένων.
Ήταν πεντακάθαρο ότι από το πρωΐ κιόλας που ξεκίνησαν οι αποκλεισμοί της Βουλής για να εμποδίσουν τους βουλευτές να περάσουν, τα Ματ είχαν εντολές να κτυπούν τους πάντες, μεταξύ αυτών και πολλούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα.
Τα ΜΑΤ όμως, όπως άπαντες γνωρίζουν, δεν δρουν μόνα τους, αλλά κατόπιν άνωθεν εντολών. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι υπόλογη για τη σημερινή στάση των ΜΑΤ, που σε τελική ανάλυση απαξίωσε στα μάτια ολόκληρου του λαού την Αστυνομία. Και ενώ μέχρι πριν από λίγο διάστημα, ο Έλληνας έβλεπε στην Αστυνομία έναν συνεργάτη που θα μπορούσε να τον βοηθήσει τουλάχιστον όταν τον ληστεύουν (αν και σε αυτό τον τομέα τα παράπονα είναι πάμπολλα), σήμερα την βλέπει αποκλειστικά ως όργανο καταστολής στην υπηρεσία της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
Χθες καταλύθηκε το Μεταπολιτευτικό μοντέλο της Δημοκρατίας που οικοδομήθηκε στη χώρα. Ουδέποτε, στα τελευταία σαράντα χρόνια δεν υπήρξε τόσο απροκάλυπτη και σκληρή καταστολή λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Τα δήθεν δημοκρατικά-σοσιαλιστικά προσωπεία έπεσαν. Το λαϊκό κίνημα των αγανακτισμένων τους φόβισε τόσο πολύ, όπως άλλωστε απέδειξαν οι συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, που το μόνο μέσον που τους έμεινε, είναι η βία.
Τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας, θυμίζει σαφώς εκείνη τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη 1973. Η Ελλάδα πλέον θα πάψει να υπάρχει όπως ήταν έως σήμερα. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες.
Οι εικόνες ανδρών των ΜΑΤ να πετάνε πίσω σε “γυμνά” κεφάλια (χωρίς κράνη) κοτρώνες και πέτρες που τους πετούσαν, και να τραυματίζεται κόσμος, είναι απαράδεκτες. Το ίδιο απαράδεκτο είναι και το έργο των επαγγεματιών προβοκατόρων, μυστικών ασφαλιτών, όπως φαίνεται σε βίντεο που είδαν το φώς της δημοσιότητας.
Σήμερα, εξαιτίας της πρωτοφανούς στα  Μεταπολιτευτικά δεδομένα χρήσης χημικών, είναι θαύμα πως η Ελλάδα δεν θρήνησε νεκρούς. Πέραν αυτού όμως, ο υπουργός ΠροΠο, κ.Παπουτσής, αυτός ο “αντιστασιακός” του Πολυτεχνείου, επιβάλλεται εδώ και τώρα να παραιτηθεί. Τα δε κόμματα της Αντιπολίτευσης να ζητήσουν άμεσα ευθύνες για το μακελειό από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

 antinews.gr