Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Πέρασε» και ο εφαρμοστικός με 155 ψήφους

«Πέρασε» και ο εφαρμοστικός με 155 ψήφους   Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ανεξάρτητης πλέον Ελσας Παπαδημητρίου, εγκρίθηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος που περιέχει την εξειδίκευση των δημοσιονομικών μέτρων που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα...


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 155 «ναι», 136 «όχι» και 5 «παρών», ενώ υπήρξαν και 4 απουσίες.
Η ΝΔ ψήφισε «όχι» επί της αρχής, ψήφισε όμως «ναι» σε αρκετές διατάξεις που αφορούν σε αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Αρνητική ψήφο τόσο επί της αρχής όσο και επί των επιμέρους διατάξεων έδωσαν το ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουμπλής και Β. Παπαχρήστος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ψήφισαν παρόντες επί της αρχής και «ναι» σε επιμέρους άρθρα περί αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Παρών» σε όλα ψήφισε ο Κ. Κιλτίδης που μόλις χθες πήρε «διαζύγιο» από τη ΔΗΣΥ, ενώ επί των άρθρων η Ελσα Παπαδημητρίου καταψήφισε μόνο τις διατάξεις που αφορούν τα νέα φορολογικά μέτρα.

Διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή αφενός η Χρύσα Αράπογλου του ΠΑΣΟΚ -που είπε «όχι» σε διατάξεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και παραχώρηση αιγιαλού- και ο Π. Καμμένος και Σ.Γαληνός της ΝΔ που καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε «φίμωση των βουλευτών, ενώ ο κ. Γαληνός υποστήριξε ότι συμφωνεί με ορισμένες διατάξεις, αμφισβητεί όμως την ικανότητα της κυβέρνησης να τις υλοποιήσει.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν αναμένονται πειθαρχικά μέτρα κατά της κυρίας Αράπογλου και απέδιδαν την επιλογή της στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει το λόγο όλη την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Κ. Καραγκούνης και Ε. Ράπτη από τη ΝΔ και οι ανεξάρτητοι Β. Οικονόμου και Γ. Λιάνης.

newsbeast.gr