Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Η κατάθλιψη του Facebook»

«Η κατάθλιψη του Facebook» είναι ένας νέος όρος που υιοθέτησαν οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιγράψουν την εφηβική κατάθλιψη που προέρχεται από την πολύωρη ενασχόληση σε αυτόν τον κοινωνικό ιστότοπο. Σε έρευνα που... 
δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα Pediatrics, της αμερικανικής Εταιρίας Παιδιατρικής προειδοποιούν τους γονείς για τις επιπτώσεις του Facebook σε εφήβους με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ψυχολογικά προβλήματα.
Οι αναρτήσεις χαρούμενων φωτογραφιών, η πληθώρα φίλων και μηνυμάτων μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη σε έναν έφηβο που έχει πολύ λίγότερες χαρούμενες φωτογραφίες, φίλους ή μηνύματα, σημειώνουν οι ερευνητές .
Έτσι μετά τους εκβιασμούς και τα online νταηλίκια (cyberbullying) το εικονικό φλερτάρισμα, το sexting κι άλλους ηλεκτρονικούς κινδύνους προστίθεται πλαίον και η κατάθλιψη του facebook.
Το facebook, είναι σήμερα το κύριο στέκι των εφήβων, διαπιστώνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες και για αυτό οι γονείς θα πρέπει να συζητούν με τα παιδιά τους και να τα αποτρέπουν από την πολύωρη ενασχόλησή τους με αυτό.

fimotro