Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ευρωλίγκα: Ρεσιτάλ διαφοράς από τον Ολυμπιακό, πάλεψε αλλά λύγισε ο ΠΑΟ



Οι «ερυθρόλευκοι» 89-41 τη Σιένα - Έχασαν 83-82 στη Βαρκελώνη οι «πράσινοι»..Την Πέμπτη η συνέχεια των προημιτελικών..Ρεσιτάλ Ολυμπιακού στο ΣΕΦ όπου διέλυσε με 89-41 τη Σιένα στην πρεμιέρα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην πόλη που θα φιλοξενήσει το φάιναλ-φορ όπου και λύγισε (με εχθρική διαιτησία) απέναντι στο μεγάλο φαβορί την Μπαρτσελόνα: 83-82......
Η συνέχεια την Πέμπτη, στις 21:45 στο ΣΕΦ και στις 22:15 στη Βαρκελώνη. Για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, χρειάζονται τρεις νίκες.
 

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσελόνα ως αουτσάιντερ, αλλά στο παρκέ έδειξε ότι είναι ικανός να «σπάσει» την έδρα και να πάρει εκείνος το εισιτήριο για το Final 4. Απίστευτα διαβασμένη η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έμεινε από την αρχή κοντά στο σκορ, πέρασε μπροστά ακόμα και με 5 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά με διαδοχικά τρίποντα η Μπαρτσελόνα γύρισε το ματς. Στα κρίσιμα σημεία, οι γηπεδούχοι πήραν και τα σφυρίγματα που χρειάζονταν για να παραμείνουν μπροστά στο σκορ, ενώ το φινάλε ήταν χιτσκοκικό. 
 
Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 3 πόντους και έκανε αντιαθλητικό φάουλ 1,5 δευτερόλεπτο πριν από το τέλος στον Διαμαντίδη! Ο Έλληνας γκαρντ (που πέτυχε 26 πόντους) ευστόχησε στις βολές, αλλά στο σουτ της απελπισίας που επιχείρησε δεν τα κατάφερε και η «Μπάρτσα» έκανε το 1-0, κερδίζοντας 83-82. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη.
 
Νωρίτερα, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός (χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς) έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι που μπορούσε να φανταστεί. Σε ένα σχεδόν κατάμεστο γήπεδο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, προηγήθηκαν με 19-0, ανάγκασαν τη Σιένα να πετύχει μόλις 9 πόντους στο ημίχρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 51 πόντους. Το 89-41 είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2-0 την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Μαυροκεφαλίδης με 15 πόντους, ενώ σκόραραν όλοι οι παίκτες εκτός του Πελεκάνου.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε δύσκολα στον ισπανικό εμφύλιο την Βαλένθια με 71-65, έχοντας ως κορυφαίο τον Τόμιτς με 14 πόντους, ενώ στη Βιτόρια η Κάχα Λαμποράλ επικράτησε της Μακάμπι με 76-70, πιο εύκολα απ' οτι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, με καλύτερο παίκτη τον Μπάρατς που σημείωσε 17 πόντους.
  enet.gr