Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω από 450.000 στρέμματα κάηκαν φέτος

   Η φετινή χρονιά μετράει μέχρι στιγμής περισσότερα από 450.000 στρέμματα καμένης γης στο σύνολο της χώρας.... Συνολικά 34.996 στρέμματα εκ των οποίων 20.201 στρέμματα εντός των ορίων προστατευόμενων περιοχών κάηκαν στην πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στη νοτιοανατολική Αττική.

Η WWF κάνει λόγο για μεγάλης έκτασης καταστροφή στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, ενώ η αποκατάσταση της ζημιάς εξαρτάται τόσο από τη διατήρηση των περιοχών που περιβάλλουν την καμένη έκταση, αλλά και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν στο μέλλον.

Τμήμα της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά ανήκει, σύμφωνα με τον απολογισμό στον οποίο έχει προχωρήσει η WWF, στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου ενώ δύο ακόμη περιοχές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, Περιοχή Λεγρενών - Νησίδα Πατρόκλου και Ειδική Ζώνη Διατήρησης, Σούνιο - Νησίδα Πατρόκλου και Θαλάσσια Ζώνη).

Την ίδια στιγμή ως «Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά» έχει χαρακτηριστεί από την International Bird Association η χερσόνησος της Λαυρεωτικής. 
 
 
newsbeast.gr