Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σκάνδαλο με εκπαιδευτικό, κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία

Σκάνδαλο με εκπαιδευτικό, κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία     Εντοπίστηκε ύστερα από σήμα της Europol στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη της παιδοφιλίας, αλλά παρέμεινε στην Εκπαίδευση. Χθες, με καθυστέρηση 2,5 χρόνων, αποκαλύπτονται τα βίντεο που συγκέντρωνε...
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι 44χρονος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τα απόκρυφα σημεία μαθητριών του την ώρα του μαθήματος, χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα και το υλικό αυτό, που περιλάμβανε 80 συνολικά πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις μέσα στην τάξη, το κρατούσε αποθηκευμένο σε σκληρούς δίσκους στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.
To περίεργο είναι ότι η αποκάλυψη έγινε με καθυστέρηση 2,5 και πλέον χρόνων και παρά το γεγονός ότι το υλικό αυτό το είχε στα χέρια της η αστυνομία από τον Ιανουάριο του 2010.
Σοβαρό θέμα προκύπτει όμως και για το γεγονός ότι ο καθηγητής που υπηρετούσε σε γυμνάσιο στο Αιγίνιο Πιερίας παρέμεινε από τότε μέχρι σήμερα στην Εκπαίδευση. Μετά τη σύλληψή του τέθηκε εκτός υπηρεσίας μόνο για ένα εξάμηνο για να επιστρέψει στη συνέχεια στην υπηρεσία του και να συνεχίσει να μισθοδοτείται κανονικά. Η μόνη αλλαγή ήταν ότι από το Αιγίνιο βρέθηκε να υπηρετεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, στην Κατερίνη, στο τμήμα αρχειοθέτησης, με πολύ λιγότερη εργασία και υποχρεώσεις.
Με μικροκάμερα, την οποία τοποθετούσε είτε κάτω από τα θρανία είτε σε σημείο της έδρας, πολύ κοντά στον πίνακα, όπου εξετάζονταν οι μαθητές, ο 44χρονος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τις μαθήτριες. Παράλληλ
Με μικροκάμερα, την οποία τοποθετούσε είτε κάτω από τα θρανία είτε σε σημείο της έδρας, πολύ κοντά στον πίνακα, όπου εξετάζονταν οι μαθητές, ο 44χρονος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τις μαθήτριες. Παράλληλα, στο σπίτι του εντοπίστηκαν περισσότερα από 3.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας
Τελικά μόλις χθες και αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έσπευσε να τον θέσει σε αργία.
Η μελέτη του υλικού, που βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2010 στο υπόγειο της μονοκατοικίας, όπου μένει με την αλλοδαπή σύζυγό του στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε πως ο παιδόφιλος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τις μαθήτριές του μέσα στην τάξη κατ' εξακολούθηση και μάλιστα με δύο τρόπους.
Αλλες φορές χρησιμοποιούσε την κάμερα του υπολογιστή του και άλλες φορές μια κρυφή κάμερα, την οποία τοποθετούσε σε κατάλληλα σημεία της αίθουσας, ώστε αφενός να έχει «καλή» λήψη των απόκρυφων σημείων και αφετέρου να μη γίνεται αυτό αντιληπτό από τους μαθητές. Εκτιμάται ότι έβαζε την κάμερα είτε κάτω από τα θρανία, είτε σε σημείο της έδρας, πολύ κοντά στον πίνακα, όπου εξετάζονταν οι μαθητές.
Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης του υλικού, αλλά και της έρευνας που συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές, υποβλήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 24 Σεπτεμβρίου.
Αστυνομικοί της Europol στην Αυστρία είχαν εντοπίσει τότε τα ηλεκτρονικά ίχνη του καθηγητή στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης για την πάταξη της παιδοφιλίας τον Ιανουάριο του 2010 και έστειλαν σήμα στις ελληνικές διωκτικές αρχές που έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 σκληροί δίσκοι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 42 DVD και CD και σχεδόν 3.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κάποια από τα αρχεία αυτά ήταν τόσο σκληρά που άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς, καθώς είχαν ως «πρωταγωνιστές» μικρά παιδιά, ακόμη και βρέφη. Ο καθηγητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ενώπιόν του υποστήριξε ότι κατείχε το υλικό για προσωπική του χρήση.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ethnos.gr