Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή του Μονολιθίου

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή του Μονολιθίου    «Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας λίγο μετά τις 5.30μ.μ. χθες (27-8-2012) το απόγευμα, όταν ξέσπασε φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε παρακείμενο χωράφι στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, εκεί που βρίσκεται το παλιό υδραγωγείο του Μύτικα, απέναντι από το αισθητικό δάσος στην περιοχή του Μονολιθίου...
Η φωτιά που ξεκίνησε από το παλιό υδραγωγείο και κατευθύνθηκε, λόγω των ανέμων προς τα ερείπια της Αρχαίας Νικόπολης, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 10 το βράδυ και ενώ προηγουμένως είχε κάψει αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καλάμια και εγκατάσταση εκτροφής μελισσίων. Ζημιά προκλήθηκε και σε ένα μικρό μέρος από τα ερείπια του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, το οποίο επίσης δεν γλίτωσε από τις φλόγες.
Όλο το βράδυ παρέμειναν εκεί δυνάμεις της πυροσβεστικής, για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης.

IMG 8765

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έκαναν το έργο των πυροσβεστών που επιχειρούσαν, εξαιρετικά δύσκολο.
Στο σημείο, βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς, μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, άντρες του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, μέλης της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και απλοί πολίτες και βοήθησαν μάλιστα και το έργο των πυροσβεστών, όπου χρειάστηκε.
Στο έργο της κατάσβεσης βοήθησαν μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας και υδροφόρες.
Την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, κ. Απόστολος Βασδέκης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. «Παρών» και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Μύτικα, κ. Νίκος Ντίτσος, καθ' όλη τη διάρκεια της κατάσβεσης.
Χαρακτηριστικό της έκτασης της φωτιάς, είναι ότι οι καπνοί λόγω των δυνατών ανέμων έφτασαν μεχρι και την περιοχή του Φάρου.

DSC06844

Ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, κ. Απόστολος Βασδέκης δήλωσε από το «μέτωπο» της φωτιάς: «Υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη φωτιά, λόγω της πυκνής βλάστησης και των ισχυρών ανέμων. Η άμεση επέμβασή μας έθεσε υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

http://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/IMG_8786.jpg
http://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/IMG_8774.jpg
http://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/IMG_8773.jpghttp://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/IMG_8781.jpg
http://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/IMG_8775.jpg
http://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/IMG_8783.jpg 
http://www.atpreveza.gr/media/k2/galleries/2015/DSC06842.JPG 


 
atpreveza.gr