Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φάρμακα... τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα;

Φάρμακα... τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα;    Σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση, γεμάτη ένταση και αντεγκλήσεις, η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου... Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πρέβεζας-Λευκάδας θα συνεδριάσει άμεσα με θέμα συζήτησης την επικύρωση της απόφασης του ΠΦΣ και εφόσον αυτό συμβεί, τότε και στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν τα φάρμακά τους, περνώντας εκ νέου έναν... Γολγοθά.

Η απόφαση του Π.Φ.Σ. αναφέρει:
«ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κινητοποίηση  των  Φαρμακευτικών Συλλόγων, με  αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η  Σεπτεμβρίου .
Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1.  Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν  πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών  καθώς και των όρων που αφορούν  την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»
3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6%  του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
 4.  Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον  τραπεζικό δανεισμό των  φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους».


atpreveza.gr