Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Απόψε η Αυγουστιάτικη πανσέληνος


   Περισσότερα από 125 μουσεία της χώρας και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοικτά σήμερα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο πλαίσιο του εορτασμού της δεύτερης αυγουστιάτικης πανσέληνου...
Σε 85 από αυτά θα υπάρχουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολές κινηματογραφικών ταινιών
Από τις εκδηλώσεις αυτές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «συγχρονισμός» μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στις Κυκλάδες, όπου το βράδυ της 31ης Αυγούστου, στις 22:00 και 23:00 η ώρα, θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την δεύτερη αυγουστιάτικη πανσέληνο την Παρασκευή με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στον προαύλιο χώρο του στις 21:30 μ.μ.
Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 21:00 μ.μ.), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως.


koutipandoras.gr