Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Γιατι δεν ανέβαζα όλες αυτές τις μέρες και κάποιες ελάχιστες σκέψεις μου για τις εκλογές...

   Τόσες ημέρες προεκλογικού αγώνα επέλεξα να μην ανεβάσω τίποτα στο sardela-news. Τα e-mail που δέχτηκα ήταν πολλά και καθημερινά, από όλα τα κόμματα. Αφορούσαν τις θέσεις τους, τις εκδηλώσεις τους αλλά και διάφορες ανακοινώσεις. Άλλωστε ενάμιση χρόνο που λειτουργεί το blog μου δεν έχω ανεβάσει ποτέ κάτι τέτοιο...
Όποιος ήθελε να ενημερωθεί για όλα αυτά, μπορούσε να ανατρέξει σε κυριολεκτικά αμέτρητες πηγές.
Μετανιώνω ίσως που δεν ανέβασα υλικό των νεοναζί ώστε να δει ο κόσμος περι τίνου προκειται και να μην τους ψηφίσει ως ένα απλώς μικρό κόμμα. Πιστεύω όμως ότι ακόμα και αυτοί που τους ψήφισαν, βλέποντας τους την ημέρα τον εκλογων κατάλαβαν το εγκληματικό λάθος τους. Δεν θα ασχοληθω άλλο με την παρτη τους σε αυτό το άρθρο, δεν αξίζει να "ξεφύγω" αναλώνοντας ώρα για αυτούς.
Οι εκλογές έγιναν, αυτοδυναμία, όπως και ένας κουτός μπορούσε να προβλέψει, δεν είχαμε. Αντιθέτως είδαμε τα κόμματα του μνημονίου να κατρακυλούν. Βέβαια βρέθηκε ενα 32% περίπου του ελληνικού λαού που θεωρεί ότι τους έσωσαν, γι αυτό και τους ξαναστήριξε. Δημοκρατία έχουμε ας κάνουν ότι νομίζουν. Είδαμε ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαινει στην δεύτερη θέση και ακόμα να "μπαίνουν" στην βουλή τα κόμματα των αντιμνημονιακών (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου), Κουβέλη και Καμμένου.
Δεν θέλω να κάνω άλλη μια κουραστική ανάλυση του αποτελέσματος και της επόμενης μέρας. Άλλωστε οι επιστήμονες της τηλεόρασης όλη την μέρα με αυτά ασχολούνται. Εγώ θα επισημάνω μόνο δύο στοιχεία. Πρώτον ότι οι Έλληνες ξύπνησαν και δεύτερον ότι αυτές οι μέρες αποτελούν την μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τζάμπα, ότι μπορεί να κυβερνήσει αντιπροτείνοντας έναν άλλο δρόμο. 


Υ.Γ Για το ΚΚΕ δεν σχολίαζω κάτι. Δεν θέλουν να κυβερνήσουν, δεν θέλουν να ανεβασουν τα ποσοστά τους, δεν μπορούν να αναλάβουν καμία ευθύνη, δεν τους νοίαζει τίποτα και είναι σαν να ζούνε σε έναν δικό τους κόσμο, σε μια δική τους σφαίρα. Αλλά ο κόσμος το βλεπει.

Δημήτρης Γάτσιος