Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Το υποβρύχιο και η μίζα

Το υποβρύχιο και η μίζα    Το υποβρύχιο είναι θεϊκό γλυκό. Διάφανο και δροσερό. Άσπρο σαν το πρώτο χιόνι. Μια σύνθετη γεύση μέσα στην απόλυτη απλότητα...

Το υποβρύχιο, εάν και φαίνεται εύκολο είναι ένα πολύ δύσκολο γλυκό. Έχει και αυτό τα μυστικά του. Όπως ακριβώς και η μίζα.
Εάν κάνεις λάθος στη δοσολογία ή στο βράσιμο (ειδικά σε αυτό) την έχεις πατήσει άσχημα. Όπως ακριβώς και ο Άκης.
Για το υποβρύχιο χρειαζόμαστε τα εξής υλικά:
-50 γρ νερό (ή έναν υπουργό)
-150 γρ γλυκόζη (ή 8 εκατομμύρια ευρώ)
-220 γρ ζάχαρη (ή μια εταιρεία όπως η γερμανική Ferrostaal)
-1 μαστίχα Χίου σε μέγεθος ρεβιθιού (ή μια offshoreεταιρεία)
-1 βανίλια ( ή μια τράπεζα στην Ελβετία)
Πώς το κάνουμε:
-Ρίχνουμε όλα τα υλικά (τον υπουργό, τα 8 εκατομμύρια ευρώ, τη Ferrostaal και την offshore) σε μια κατσαρόλα εκτός από την βανίλια.  Τα βράζουμε μέχρι το μείγμα να καραμελώσει. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε κρύο νερό, δεν πρέπει να διαλύεται αλλά ούτε και να σκληραίνει πολύ και τότε είναι έτοιμη.
-Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και ρίχνουμε την βανίλια ( τράπεζα στην Ελβετία) και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει και να γίνει η βανίλια-υποβρύχιο- μίζα.
Το μυστικό της επιτυχίας:
Μην παραβράζετε τα υλικά γιατί μπορεί ή να σφίξει πολύ ή να μην πήξει (ή μην αγοράζετεακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας, στην Κομνά Τράκα και στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

Υ.Γ
Η συνταγή της βανίλιας – υποβρύχιο είναι από την ιστοσελίδα sintagestispareas
Η συνταγή του υποβρυχίου- μίζας πάει από στόμα σε στόμα
Της Βάλιας Μπαζού


topontiki.gr