Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μπούκαρε σαν ...ΛΟΚατζής στην Εφορία (ΟΠΛΟΦΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 70 ΕΤΩΝ)

Μπούκαρε σαν ...ΛΟΚατζής στην Εφορία  Οπλισμένος σαν να πήγαινε σε... στρατιωτική επιχείρηση ήταν ο 70χρονος που αναστάτωσε σήμερα το πρωί την Εφορία Αγίας Παρασκευής, στην οδό Γούναρη 38. Κρατούσε μία κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη την κάνη, φορούσε φόρμα παραλλαγής, μπερέ των ειδικών δυνάμεων, ενώ σε μία τσάντα έφερε διαφόρων ειδών...
πολεμοφόδια, από βόμβες μολότοφ, γκαζάκια και φυσίγγια. Όπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εισέβαλε στο κτίριο της ΔΟΥ προκειμένου να «αποδόσει δικαιοσύνη».

Ο εισβολές σκόρπισε τον τρόμο στους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ, πολλοί από τους οποίους έβγαιναν κλαίγοντας από το κτίριο ύστερα από «ομηρία» μιάμιση και πλέον ώρας.
Ο 70χρονος εισέβαλε γύρω στις 10.30 το πρωί στην εφορία και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.
Στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο κτίριο, όπου παρέμεινε για μιάμιση ώρα περίπου, ενώ κατά τη διάρκεια παραμονής του στο εσωτερικό της υπηρεσίας δεν απείλησε κάποιον από τους παρευρισκόμενους.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στη ΔΟΥ, κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και να τους παραδώσει το όπλο.
Κάποιοι από τους υπαλλήλους, όπως είπαν συνάδελφοί τους, καθώς και άτομα που συναλλάσσονταν την ώρα εκείνη με τη ΔΟΥ, φοβήθηκαν τόσο πολύ από τον εισβολέα, που κατέφυγαν στην ταράτσα. Για να μην τους βρει ο οπλοφόρος στο... καταφύγιο, ασφάλισαν την πόρτα μεταφέροντα έπιπλα!!!
Μπούκαρε σαν ...ΛΟΚατζής στην Εφορία
Αρχικά, είπαν, δεν υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας πήγαινε από τον 2ο στον 3ο όροφο αναζητώντας κάποια έγγραφα όπως έλεγε.

Στη συνέχεια όμως, εμφανίστηκε με μία κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να απειλεί τους πάντες, με συνέπεια να προκληθεί πανικός και κάποιοι υπάλληλοι να βάλουν τα κλάματα.
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Ο εισβολέας πήγε τον τέταρτο όροφο και πυροβόλησε πέντε φορές προς το ταβάνι, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Μάλιστα, κάποια στιγμή, όπως είπαν υπάλληλοι, ο 70χρονος παραληρούσε, λέγοντας πως σήμερα είναι η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας και της Δωδεκανήσου.Μάλιστα είχε μαζί του και ένα σημαιάκι που έγραφε «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ».
Επίσης, όπως είπαν οι υπάλληλοι, έβριζε τους πάντες και τα πάντα, ενώ φώναζε συνέχεια ότι θα «αποδώσει δικαιοσύνη».

Στη ΔΟΥ πήγε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ, ο οποίος, τον έπεισε να σταματήσει την... επιχείρηση και έτσι συνελήφθη. Κάποια στιγμή, μιλώντας με τον διαπραγματευτή, ανέφερε ότι είχε μαζί του και χειροβομβίδα.
Μετά τη σύλληψή του, σε μία τσάντα που είχε μαζί του βρέθηκαν γκαζάκια, βόμβες μολότοφ και φυσίγγια.


ethnos.gr