Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» Η ΧΩΡΑ

Στην «κατάψυξη» η χώρα, στους -24 ο υδράργυρος στην Φλώρινα  «Βουτιά» στους -24 βαθμούς Κελσίου έκανε την νύχτα ο υδράργυρος στην Φλώρινα, ενώ πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα. Ισχυρός παγετός το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά...

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά σήμερα, μετά από αποφάσεις των τοπικών δημοτικών αρχών.
Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στο Αμύνταιο και την Καστοριά άνοιξαν μετά τις 9 το πρωί.
Στα Γρεβενά και στην Καστοριά ανοιξαν μετά τις 09:00 το πρωί, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας.
Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Πτολεμαΐδα εξαιτίας βλάβης σε μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, η οποία τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια το δίκτυο τηλεθέρμανσης της πόλης.
Για να δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες πατήστε εδώ.
Περαιτέρω πτώση του υδραργύρου
Νέα πτώση θα παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία, ενώ ισχυρός παγετός αναμένεται το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά. Στα ανατολικά και νότια θα σημειωιθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά.
Στην Ατική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από μείον 03 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα κυμανθεί από -10 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -20 έως 01 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι στα νότια τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις αυξημένες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, και την Εύβοια με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 06 -06 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ethnos.gr