Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Στρατιωτικοί και διπλωμάτες σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Στρατιωτικοί και διπλωμάτες σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας   Ατομα «υπεράνω υποψίας» συγκαταλέγονται στους 14 που κατηγορούνται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, όπως αποκάλυψε μεγάλη πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία "ΙΚARUS"...
Ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγοί σχολικού λεωφορείου και άλλοι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «IKARUS», στην Ελλάδα συνελήφθησαν εννέα άτομα και για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ εκατοντάδες άλλοι παιδόφιλοι συνελήφθησαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Οι εννέα συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.
Η επιχείρηση άρχισε πριν από τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χτες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, που διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας πρωτοφανούς σκληρότητας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντεκα 11 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.

Από τους συλληφθέντες, οι οκτώ είναι Έλληνες και ένας Γάλλος υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας κατά τη σύλληψη του, ενώ ένας από τους Έλληνες και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ οι πέντε δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η "ΙΚARUS" είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά "χτυπήματα" στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.


ethnos.gr