Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ποιον νομιζετε οτι κοροιδευετε;;;

    Αυτή η φωτογραφια «λεει» πολλα. Λεει πολλα και δημιουργει ακομα περισσοτερες σκεψεις και προβληματισμους. Σε τι σημειο εχουμε φτασει, ώστε να νομιζουν καποιοι ότι μπορουν να παιξουν με την νοημοσυνη, αλλα και με την ιδια μας την ζωη...
Πριν χρονια, σε συνεντευξη του, ο προηγουμενος αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος, ειχε μεινει αφωνος, σε μια ερωτηση που του εγινε για την χουντα στην Ελλαδα. Προσπαθησε να μας πεισει ότι δεν αντιληφθηκε ποτέ ότι στην χωρα μας υπηρχε στρατιωτικο καθεστως καθως εκεινη την περιοδο…διαβαζε. Ενταξει, ξερουμε ότι ο συγκεκριμενος ηταν ακροδεξιος, αλλα το θεμα είναι, ότι επηρεαζε πολλους πιστους και μη, δειχνοντας και "πλασαρωντας" πολύ συχνα στα μεσα ενημερωσης, ένα οικειο και αγαπητο προσωπο. Και όμως, αυτος ο ανθρωπος, πιστεψε ότι μας επεισε με αυτό που ειπε. Βεβαια αρκετοι το δεχτηκαν, αλλα οι περισσοτεροι, γνωριζοντας τα «πιστευω» του, αντεδρασαν εντονα. Και τι εγινε; Τιποτα. Αυτος συνεχισε την ζωη του σαν να μην ειχε γινει τιποτα, εχοντας ακομα παρα πολύ κοσμο να τον θεωρει πατερα και ηγετη και «εφυγε» από την ζωη σαν ηρωας και μαλιστα με τιμες αρχηγου κρατους. Δεν θα ξεχασει κανεις μας όμως, τον τροπο που θελησε να υποτιμησει την νοημοσυνη μας και να «παιξει» με έναν ολοκληρο λαο για την περιοδο εκεινη που περασε παρα πολύ δυσκολα.
Ερχομαστε στο σημερα και στην δηλωση ενός υπουργου της κυβερνησης που ψηφισε το μνημονιο, του Μ. Χρυσοχοιδη. Τι ειπε; Πολύ απλα και χωρις κανενα ιχνος ντροπης, επισημανε ότι το μνημονιο, εκεινο το κειμενο των μολις 50 σελιδων, που υπεγραψε η κυβερνηση και εχει βυθισει τους Ελληνες στην φτωχεια, το ψηφισε χωρις προηγουμενως να το διαβασει, διοτι…δεν ειχε χρονο !!! Ηταν η περιοδος που σαν Υπουργος Δημοσιας Ταξης, δημιουργουσε την ομαδα ΔΙΑΣ. Ποσο τραγικο είναι, ενας υπουργος, να παιζει και αυτος με την νοημοσυνη μας, εχοντας παιξει πιο νωρις με την ιδια μας την ζωη;; Ετσι απλα, βγαινει και δηλωνει, ότι δεν ειχε χρονο να διαβασει κατι το οποιο ευθυνεται για τον νεο-πτωχισμο και την πεινα την πλειοψηφιας των Ελληνων πολιτων. Δεν μπορω να κατανοησω το λογο που εκανε κατι τετοιο. Γιατι αν νομιζει ότι αυτό που ειπε τον τιμαει, τοτε είναι τουλαχιστον αφελης.
Βλεπουμε λοιπον ότι τα οσα λεγοναι, μενουν και δεν ξεχνιουνται ποτε. Ακομα βλεπουμε ότι καποιοι ανθρωποι, που ειτε επηρεαζουν πολλους πολιτες, ειτε εχουν αναλαβει τις τυχες τους, δεν δισταζουν να ειρωνευτουν για θεματα τα οποια πονανε τον λαο και τις περισσοτερες φορες ευθυνονται ειτε αμεσα, ειτε εμμεσα, αυτοι. Θα ελεγα ακομα, ότι αυτό είναι η απολυτη καταντια της εννοιας ¨συνανθρωπος¨, αλλα το σημαντικο και αυτό που πρεπει να μεινει, είναι ότι αυτά τα γεγονοτα, πρεπει να γινουν μαθημα για τον λαο, για το πώς πρεπει να συμπεριφερθει από εδώ και περα σε ολους αυτους, ότι και οποιοι και να είναι ΑΥΤΟΙ.

ΓΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ