Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί σκότωσαν συνταξιούχο με σπρέι πιπεριού!

ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί σκότωσαν συνταξιούχο με σπρέι πιπεριού!     Όταν έφυγε από το σπίτι του στο Οχάιο για να επισκεφθεί τον αδελφό του στο Φορτ Μίερς της Φλόριντα το Μάρτιο , ο Νικ Κρίστι είχε αρχίσει να καταρρέι σωματικά και διανοητικά...
Η σύζυγός του δικαίως ανησυχούσε για την υγεία του. Σε καμία περίπτωση δεν πίστευε όμως ότι ο φιλήσυχος άνδρας της θα κατέληγε δεμένος στο κρατητήριο και θα ήταν επικαλυμμένος με σπρέι πιπεριού που θα του στοίχιζε τελικά τη ζωή.
Ο 62χρονος είχε καρδιακά προβλήματα και εμφύσημα. Τον τελευταίο καιρό έπασχε από κατάθλιψη γεγονός που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τον ταλαιπωρημένο οργανισμό του.
Η γυναίκα του κ. Κρίστι ανησυχούσε για το επικείμενο ταξίδι του στη Φλόριντα, τόσο ήρθε σε επαφή με αστυνομικούς στο Λι Κάουντι ζητώντας τους να έχουν το νού τους για τον άνδρα της. Κατόπιν αιτήματος της, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας έδωσε εντολή αν έβρισκαν τον Κρίστι να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
Μοναδική εμπλοκή του Κρίστι με το νόμο ήταν στις 25 Μαρτίου οπότε και είχε συλληφθεί μεθυσμένος. Δύο μέρες μετά συνελλήφθη γιατί έπαθε κρίση στο ξενοδοχείο που βρισκόταν. Από τη στιγμή που οδηγήθηκε στο κρατητήριο ο κ. Κρίστι ήταν μη συνεργάσιμος με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον ψεκάσουν με σπρέι πιπεριού.
Σύμφωνα με την αστυνομία συνολικά έγιναν οκτώ ψεκασμοί. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε καρέκλα όπου τον έδεσαν και του φόρεσαν μια μάσκα η οποία χρησιμοποιείται για να μη φτύνουν οι κρατούμενοι τους φύλακες. Αυτή η μάσκα όμως απέβη μοιραία αφού συγκράτησε το σπρέι πιπεριού σε κοντινή απόσταση από τη μύτη και το στόμα του για διάστημα έξι ωρών.
Σύμφωνα με μαρτυρία ο Κρίστι παρακάλεσε για βοήθεια λέγοντας πως έχει καρδιακή πάθηση ενώ στη συνέχεια σύμφωνα με συγκρατουμένους του το πρόσωπο του έγινε μωβ.
Η γυναίκα του κατέφτασε έντρομη στη Φλόριντα δεν κατάφερε όμως να μεταπείσει τους αστυνομικούς να τον αφήσουν ελεύθερο.
Στις αρχές του απογεύματος της 29 Μαρτίου ο Νικ Κρίστι έπαθε πολλαπλές καρδιακές προσβολές. Μάλιστα το στρώμα του σπρέι ήταν τόσο παχύ που σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου οι γιατροί χρειάστηκε να αλλάξουν πολλές φορές τα γάντια τους για να μη μολυνθούν. Τις επόμενες μέρες θα κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός και θα μεταφερθεί έξω από τις φυλακές.
Η είδηση προκάλεσε σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για κατάχρηση εξουσίας από τους αστυνομικούς.

iefimerida.gr