Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Και όμως, ο Άγιος Βασίλης είναι αληθινός!

   Μόλις μάθαμε τα πιο υπέροχα γιορτινά νέα: ο Άγιος Βασίλης υπάρχει! Και με τη βοήθεια του...
NORAD Santa Tracker μπορείτε να βρείτε ακριβώς μέσω του υπολογιστή σας πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Βέβαια, η πληροφορία αυτή μας έρχεται λίγο καθυστερημένα, αφού στην Αμερική και τις αγγλόφωνες χώρες, ο Άγιος δεν κάνει τις επισκέψεις του την Πρωτοχρονιά, αλλά την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά και μόνο ως επιβεβαίωση ότι ο τροφαντός κύριος με την κόκκινη στολή, τη λευκή γενειάδα και το έλκηθρο με τους τάρανδους υπάρχει και κινείται ανάμεσά μας, αξίζει όσο λίγες.

Τι είναι, όμως, η NORAD; Τα αρχικά σημαίνουν North American Aerospace Defense Command, δηλαδή Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βορείου Αμερικής και πρόκειται για κανονική στρατιωτική υπηρεσία των ΗΠΑ που από το 1955 ξεκίνησε μια περίεργη, αλλά και συνάμα υπέροχη παράδοση. Η ιστορία έχει ως εξής:

Το 1955, μια διαφήμιση του πολυκαταστήματος Sears Roebuck & Co στο Colorado Springs, που προέτρεπε τα παιδιά να τηλεφωνήσουν στον Άγιο Βασίλη, έκανε λάθος στο νούμερο του τηλεφώνου και τύπωσε την απευθείας γραμμή του Διοικητή της βάσης της τοπικής NORAD. Ο υπεύθυνος εκείνη την εποχή, συνταγματάρχης Harry Shoup, αντί να εξαγριωθεί, έβαλε το προσωπικό να ελέγχει το ραντάρ και να ενημερώνει τους μικρούς που τηλεφωνούσαν για την ακριβή τοποθεσία του Άγιου Βασίλη, ο οποίος ξεκινούσε το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο προς τα σπίτια όλου του κόσμου!

Σήμερα, η παράδοση παραμένη ακόμη ζωντανή και εκτός από την online παρακολούθηση, περίπου 1.200 εθελοντές στελεχώνουν τις γραμμές την παραμονή των Χριστουγέννων και δέχονται τα τηλεφωνήματα του κόσμου (σχεδόν 80.000 το χρόνο!). Εκτός, όμως, από τις παραπάνω επιλογές, υπάρχει και application για το iPhone καθώς και για τα κινητά με Android.

 
fashionlove.gr