Σας έκανε εντύπωση το απόσπασμα της συνέντευξης του κυρίου  Ρίτσλ στο Der Spiegel; Και εμάς διότι η τόσο αιρετική, για Γερμανό, άποψη φιλοξενείται από το περιοδικό στο ίδιο τεύχος, όπου.. εξώφυλλο  είναι η κηδεία του ευρώ με φόντο την ελληνική σημαία.
Παρ’ όλα αυτά, ο αναγνωρισμένος καθηγητής, με αφοπλιστική ειλίκρινεια , προτείνει στη γερμανική κυβέρνηση να είναι ανεκτική με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Είναι ο πρώτος που λέει στο γερμανικό λαό να μην διαμαρτύρεται για την «τεμπέλα» Ελλάδα, γιατί την ίδια ώρα η Γερμανία της οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές αποζημιώσεις. Είναι ο πρώτος που παραδέχεται ανοιχτά πως αν η Ελλάδα, απαιτήσει να της δοθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούται,  η Γερμανία θα δώσει τόσα λεφτά που στο τέλος θα «μείνει μόνο με τα ρούχα της»…. Και φυσικά αν η Ελλάδα το κάνει αυτό,  σειρά θα πάρουν και άλλες χώρες…

Ελπίζουμε η  κυρία Μέρκελ να διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να ξέρει την επόμενη φορά που θα συναντηθείμε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, πως και αυτός έχει το δικαίωμα να απαιτήσει τα χρωστούμενα. Άσχετα αν εκείνος επιλέγει να παραδίνεται στα παράλογα θέλω σας άνευ όρων… Εμείς είμαστε εδώ… θυμόμαστε… και θα διεκδικήσουμε! Άλλωστε αυτό είναι κάτι που μας το μάθατε ΕΣΕΙΣ, φράου Μέρκελ!


prionokordela