Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δεν πήραν άδεια ΟΦΗ και Τρίκαλα που παραμένουν στη Β' Εθνική

   Στα πλέι-οφ Λεβαδειακός, Βέροια, Δόξα και Πανθρακικός.. Στη Β' Εθνική θα αγωνίζονται και του χρόνου ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα! Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις των ΠΑΕ στην πρωτόδικη απόφαση να μην πάρουν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα κι έτσι οριστικά και αμετάκλητα χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν εισιτήριο ανόδου....
Αντιθέτως έγιναν δεκτές οι εφέσεις της Δόξας Δράμας και του Πανθρακικού που θα συμμετάσχουν στα πλέι-οφ μαζί με Λεβαδειακό και Βέροια.
Με ψήφους 2-1 απορρίφθηκαν οι εφέσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος των Τρικάλων πρωτόδικα είχε γίνει αποδεκτός, ωστόσο παραπέμφθηκε για επανεξέταση στην επιτροπή εφέσεων και τελικά απορρίφθηκε. Σε ότι αφορά τον Πανθρακικό και τη Δόξα Δράμας οι εφέσεις έγινα δεκτές με ψήφους 3-0.
Έτσι, οριστικά ο ΟΦΗ (που τερμάτισε 3ος) και τα Τρίκαλα (που τερμάτισαν στην 4η ιέση) χάνουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα μέσω των πλέι οφ, στα οποία θα πάρουν μέρος ο 5ος Λεβαδειακός, η 6η Δόξα Δράμας, ο 8ος Πανθρακικός και η 9η Βέροια. Σε ότι αφορά τον Διαγόρα Ρόδου, που τερμάτισε στην 7η θέση, δεν ήταν σε θέση λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης να διεκδικήσει άνοδο στην Σούπερ Λίγκα και για τον λόγο αυτό δεν συμπλήρωσε καν τον φάκελό του για να τον στείλει στην ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανθρακικός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
4.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Τρίκαλα.
 

Πλεξίδας: Ασαφής η απόφαση, τα Τρίκαλα αδικήθηκαν
 
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των Τρικάλων, Βαγγέλη Πλεξίδα, το το θέμα της μη αδειοδότησης της ομάδας του. Ο ισχυρός άνδρας του ΑΟΤ δήλωσε αποφασισμένος να κυνηγήσει όσο μπορεί το θέμα, όμως ο χρόνος κυλά εναντίον του, καθώς φυσιολογικά τα πλέι οφ ανόδου πρέπει να ξεκινήσουν την Κυριακή.
 
“Είναι φανερό ότι η απόφαση είναι ασαφής. Μιλάω με τους νομικούς μου συμβούλους και θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενή μας κίνηση. Το δίκαιο είναι να πάρουν άδεια τα Τρίκαλα, όπως είχε αποφασιστεί σε πρώτο βαθμό. Για ότι νεότερο θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ.Πλεξίδα.
 
enet.gr