Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΔΕΙΤΕ: Οι πιο «αγαπημένοι» serial killers του κινηματογράφου

Είναι έξυπνοι,μεθοδικοί και πάνω απ' όλα κακοί   Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τις ταινίες τρόμου ως έργα δεύτερης κατηγορίας...
και ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που μπορεί να χλευάζουν, να κριτικάρουν ή ακόμα και να γελούν με τις γραφικές σκηνές βίας που προβάλλονται μέσα από αυτές. 


Παρ’ όλα αυτά όταν πρόκειται για έργα που σχετίζονται με serial killers τις σκέψεις αυτές καλύπτει μια ανεξήγητη επιθυμία και προσμονή από τους κινηματογραφόφιλους να παρακολουθήσουν την «τεχνική», τον τρόπο σκέψης , τη λογική του ευρηματικού κατά συρροή εγκληματία μέσα από τη μεγάλη οθόνη. 

Κι αν αυτά σας φαίνονται περίεργα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως δε θαύμασε την καταπληκτική ερμηνεία του Anthony Hopkins στο «Η Σιωπή των Αμνών» ή τον κλασσικό, πλέον, Φρέντι Κρούγκερ στο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», τον αιμοδιψή Τζέιμσον στο «Παρασκευή και 13» ή ακόμα πιο σύγχρονους όπως τον μασκοφόρο του «scream» ή τον Michael Myers του περιβόητου «Halloween»

Δείτε ποιοι είναι οι πιο «αγαπημένοι» κατά συρροή δολοφόνοι του κινηματογράφου…

Χάνιμπαλ Λέκτερ 

Ίσως από τους πιο διάσημους και αγαπημένους κατά συρροήν δολοφόνους του κινηματογράφου, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ έχει αποκτήσει φανατικό κοινό που παρακολουθεί ξανά και ξανά τον κακό ήρωα να μηχανεύεται τρόπους για να καταστρέψει τα θηράματά του.


Φρέντι Κρούγκερ


Στα όνειρα εμφανιζόταν ο Φρέντι Κρούγκερ σκοτώνοντας με φρικιαστικό τρόπο όσους επισκεπτόταν στον ύπνο τους, στοιχειώνοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους χαρακτήρες του έργου αλλά και όσους τον παρακολούθησα

Τζέιμσον


Την ανάσα έκοβε και ο Τζέιμσον κάνοντας τους θεατές να παραληρούν κάθε φορά που τον παρακολουθούσαν να εκδικείται.


Scream


Εποχή έχει αφήσει και ο δολοφόνος του Scream με την αστεία για πολλούς μάσκα που αν μη τι άλλο είχε κάνει θραύση με τη στιλιστική του επιλογή.


Michael Myers


Τον τρόμο σκορπούσε κάθε χρόνο την εποχή του Halloween, Michael Myers αποκτώντας μια θέση στους πιο «αγαπημένους» serial killers του κινηματογράφου.


24wro