Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Champions League: Την έκοψε στη ...Μέσι (0-2)!


Η αποβολή του Πέπε (61΄) χάλασε την αμυντική τακτική του Μουρίνιο και ο Μέσι με δύο γκολ (76΄, 87΄) οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε νίκη 2-0 επί της Ρεάλ στο "Μπερναμπέου" και ουσιαστικά στον τελικό του Champions League...
Τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του ChampionsLeague πήρε η Μπαρτσελόνα, η οποία στον πρώτο ημιτελικό νίκησε 2-0 την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου». Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Λιονέλ Μέσι, που πέτυχε και τα δύο γκολ, με δέκα έπαιζε από το 61’ η Ρεάλ εξαιτίας της αποβολής του Πέπε. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την επόμενη Τρίτη.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς θεάματος. Κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και οι διαμαρτυρίες στον διαιτητή, ενώ οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Στο 5’ είχαμε ένα σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο όμως απέκρουσε εύκολα ο Βαλντές, ενώ στο 11’ ήταν η σειρά του Κασίγιας να… αγχωθεί, όταν το καλό σουτ του Βίγια μέσα από την περιοχή, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στα επόμενα λεπτά η Μπάρτσα ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ οι Μαδριλένοι προσπαθούσαν να κλείσουν τις… τρύπες στα μετόπισθεν. Στο 25’ πάντως, είχαμε την μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μέσι έβγαλε τετ α τετ τον Τσάβι, αυτός πλάσαρε, όμως ο Κασίγιας έδιωξε με τα πόδια. Λίγο πριν την ανάπαυλα πάντως, ήταν η σειρά της Ρεάλ να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν ο πορτιέρο των Καταλανών απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο ημίχρονο πάντως τα…. αίματα άναψαν για τα καλά, με τους παίκτες να πιάνονται στα χέρια, λίγο πριν μπουν στην φυσσούνα. (Διαβάστε και δείτε ΕΔΩ)

Ο… τσαμπουκάς που έγινε στην ανάπαυλα, λειτούργησε θετικά για τους ποδοσφαιριστές, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα καλύτερο ματς. Φυσικά, δεν έλειψαν πάλι οι «μανούρες» και οι διαμαρτυρίες, ενώ πραγματικός… χαμός έγινε στο 61’, όταν ο Πέπε για σκαριά στον Ντάνι Άλβες αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Εκτός από τον Πορτογάλο όμως, αποβλήθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος ειρωνεύτηκε για την κόκκινη κάρτα τους διαιτητές και είδε το υπόλοιπο ματς από την κερκίδα. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Ρεάλ αν και έπαιζε με 10 παίκτες, στο 65’ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν η κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έφτασε τελικά πρώτη στο γκολ. Στο 76’ ο Αφελάι έφυγε πολύ ωραία από δεξιά, έκανε και το γύρισμα και ο Μέσι με προβολή στην κίνηση νίκησε τον Κασίγιας για το 0-1. Αυτό όμως δεν… αρκούσε στον Αργεντινό, ο οποίος στο 87’ με μία εξαιρετική ενέργεια ξέφυγε από την άμυνα της Ρεάλ και με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


sportdog.gr