Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ξέρει καλά την «Θρυλική» ανατροπή

Ξέρει καλά την «Θρυλική» ανατροπή Η συνήθεια της ανατροπής που έγινε λατρεία. Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες, ακόμα και την ύστατη ώρα. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τον Παναθηναϊκό, επικράτησαν του Ηρακλή με 3-2 σετ στη «Μίκρα» και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου...
Πλέον οι παίκτες του Γιάννη Καλματζίδη, μετά το μπρέικ της έδρας, έχουν σαφές πλεονέκτημα  και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα το αφήσουν ανεκμετάλλευτο.Ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά μεγάλο σθένος στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί οι Πειραιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν με 15-13 και να στέλνουν τη συνέχεια στο Ρέντη.
Πρέπει να σημειωθεί πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος δεν έχουν πληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό και αυτή ητέταρτη συνεχόμενη ανατροπή δείχνει το μεγάλο και ψυχικό σθένος που έχουν για τη διατήρηση των κεκτημένων.
Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα με 2-0, όμως ο «γηραιός» βελτιώνοντας τις επιδόσεις του ιδιαίτερα στην άμυνα, κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ και να ολοκληρώσει στο πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ με 8-6.
Και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και ανέβασαν τη διαφορά στο συν 5 (12-7). Ο προπονητής του Ολυμπιακού προσπάθησε να κόψει τον ρυθμό του Ηρακλή και να αφυπνίσει τους παίκτες του, χωρίς αποτέλεσμα.
H δεύτερη υποχρεωτική διακοπή βρήκε τον Ηρακλή να προηγείται με 16-9 βάζοντας τις βάσεις για να πάρει το πρώτο σετ. H διαφορά συνεχώς ανέβαινε και έφτασε στο 19-12. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 22-16, όμως δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο και τελικά, έχασε το πρώτο σετ με 25-17.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με ίδιο ρυθμό, όπως και το πρώτο. Oι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 4-1. Ο Ηρακλής κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στον πόντο και το 6-5. Στη συνέχεια το σετ πήγαινε πόντο πόντο και η πρώτη διακοπή βρήκε μπροστά τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη με 8-6.
Οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν και με καλή υποδοχή έφτασαν στο 8-11. Βελτιώνοντας παράλληλα και τις επιθετικές του επιδόσεις, ανέβασαν τη διαφορά στο συν 4. Ο προπονητής του Ηρακλή πήρε τάιμ άουτ, όμως δεν διαφοροποιήθηκε κάτι στην απόδοση των παικτών του και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγήθηκε με 16-11.
Για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ η διαφορά έφτασε στους έξι πόντους στο 18-12 με τον Ολυμπιακό να δείχνει ικανός να ισοφαρίσει. Η διαφορά ασφαλείας διατηρήθηκε και το 22-16 έδωσε ψυχολογία στην ομάδα των «ερυθρολεύκων». Εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ολυμπιακού ο Ηρακλής μείωσε σε 21-24, όμως οι φιλοξενούμενοι με πλασέ του Τζούριτς πήραν το σετ με 25-21.
Με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 4-1 και στην έναρξη του τρίτου σετ. Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ομάδα του Καλμαζίδη, η οποία ξέφυγε με πέντε πόντους (8-3). Ο Ηρακλής έδειχνε πελαγωμένος όμως οι φωνές του κόσμου έδωσαν ώθηση στους γηπεδούχους που μείωσαν σε 12-9.
Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Καλμαζίδης, για να κόψει το ρυθμό του Ηρακλή, ο Ολυμπιακός απέκτησε διαφορά πέντε πόντων 11-16 στην δεύτερη υποχρεωτική διακοπή γεμίζοντας με άγχος τους γηπεδούχους! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και εκτόξευσαν τη διαφορά στους επτά πόντους (12-19) αναγκάζοντας τον Μπρουκς να πάρει τάιμ άουτ για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του σετ και τελικά επικράτησε με 25-18.
Το 4ο σετ είχε διαφορετικό ξεκίνημα! Ο Ηρακλής παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο ξεκίνησε δυναμικά και έφτασε να προηγείται με 5-1 ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις κερκίδες του κλειστού της Μίκρας. Με σερβίς που δημιουργούσε πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού ο Ηρακλής έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ να προηγείται με 8-3.
Η διαφορά των πέντε πόντων διατηρήθηκε φτάνοντας στο 10-5! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και έφτασε να ισοφαρίσει σε 11-11. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις από τα άκρα και να παίρνει ισχνό προβάδισμα 15-16 στο τεχνικό τάιμ άουτ.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 17-17. Στη συνέχεια ο «γηραιός» πήρε αέρα δύο πόντων 20-18 και διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 22-19, όταν η διαφορά ανέβηκε στους τρείς πόντους! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και ισοφάρισε σε 22-22, όμως και πάλι ο γηραιός πήρε προβάδισμα δύο πόντων φτάνοντας στο 24-22. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και από 24-24 και μετά οι δυο ομάδες πήγαν στον πόντο φτάνοντας στο 26-26!Η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική με το σκορ να φτάνει στο 28-28! Στο έβδομο σετ μπολ ο Κράβαρικ με άσο χάρισε το σετ στον Ηρακλή με 30-28!
Στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και πήρε το προβάδισμα με 3-1! Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ και έφτασαν στο 8-6. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έδειξε τα απαραίτητα στοιχεία περιόρισε τα λάθη της και διατηρώντας τη διαφορά των δύο πόντων έφτασε στο 10-8. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν στο 12-9 με τον Ηρακλή στη συνέχεια να μην μπορεί να αντιδράσει και να γνωρίζει τελικά την ήττα με 15-10.

tsantiri.gr