Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ καφέ, μπορεί να είναι γενετικά προγραμματισμένοι γι 'αυτό...
Μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ εντόπισαν δύο γονίδια - CYP1A2 και AHR, τα οποία προκαλούν στους άνδρες και τις γυναίκες πραγματικά μια μανιακή θέληση να πίνουν καφέ.
Σε ανθρώπους που έχουν αυτά τα δύο γονίδια, η ενεργειακή δράση του καφέ γίνεται πιο γρήγορα, εξηγεί ο Δρ Marilyn Cornelis από την ερευνητική ομάδα.
Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν 2ετή παρακολούθηση των συνηθειών 47.000 Αμερικανών που πίνουν τακτικά καφέ. Η ομάδα βρήκε ότι το 80% από την καφεΐνη που καταναλώνουν οι άνθρωποι προέρχεται από τον καφέ και το υπόλοιπο 20% - από άλλες πηγές, όπως η σοκολάτα και τα αναψυκτικά.
Μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ εντόπισαν δύο γονίδια - CYP1A2 και AHR, τα οποία προκαλούν στους άνδρες και τις γυναίκες πραγματικά μια μανιακή θέληση να πίνουν καφέ.
Σε ανθρώπους που έχουν αυτά τα δύο γονίδια, η ενεργειακή δράση του καφέ γίνεται πιο γρήγορα, εξηγεί ο Δρ Marilyn Cornelis από την ερευνητική ομάδα.
Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν 2ετή παρακολούθηση των συνηθειών 47.000 Αμερικανών που πίνουν τακτικά καφέ. Η ομάδα βρήκε ότι το 80% από την καφεΐνη που καταναλώνουν οι άνθρωποι προέρχεται από τον καφέ και το υπόλοιπο 20% - από άλλες πηγές, όπως η σοκολάτα και τα αναψυκτικά.
24wro