Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Γιουνάιτεντ «καπάρωσε» θέση στον τελικό

Η Σάλκε με σούπερ Νόιερ άντεξε 67' λεπτά..Γκιγκς και Ρούνεϊ «έγραψαν» το 2-0 στη Γερμανία..
Με θριαμβευτικό τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε ουσιαστικά τη συμμετοχή της, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα φιλοξενήσει στις 28 Μαΐου το Γουέμπλει. Οι «κόκκινοι διάβολοι»..
κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην έδρα της Σάλκε που άντεξε 67 λεπτά χάρη στον καταπληκτικό Νόιερ. Ο Γκιγκς (67’) και ο Ρούνεϊ (69’) υπέγραψαν το 2-0 με το οποίο η Γιουνάιτεντ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παίξει για 5η φορά στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό. Την Τετάρτη το βράδυ, η πρώτη τιτανομαχία Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.
Σε αντίθεση με την Ίντερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τη Σάλκε χωρίς την παραμικρή έπαρση. Το «σφυροκόπημα» άρχισε από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τον Μάνουελ Νόιερ να κάνει έξι πραγματικά μεγάλες αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που ο συνάδελφός του, Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ήταν απλός θεατής του αγώνα. 
Με τους Ρούνεϊ, Γκιγκς, Παρκ και Τσιτσαρίτο να συνδυάζονται ιδανικά, οι φιλοξενούμενοι έφταναν όποτε ήθελαν απέναντι στον 25χρονο τερματοφύλακα της Σάλκε, όμως δεν έβρισκαν τρόπο να τον νικήσουν. Αυτό έκανε, μετά από μαγική μπαλιά του Ρούνεϊ, ο μεγάλος Ράιαν Γκιγκς, από σήμερα ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ουαλός, στην 141η ευρωπαϊκή συμμετοχή του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, πέρασε την μπάλα ιδανικά κάτω από τα πόδια του Νόιερ, ανοίγοντας το σκορ. 
Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα. Ο Ρούνεϊ διπλασίασε τα γκολ δύο λεπτά αργότερα, μετά από μπαλιά του Τσιταρίτο και κάπου εκεί η ομάδα του Άλεξ Φέργιουσον πάτησε φρένο, καθώς η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολη. Η Γιουνάιτεντ φιλοδοξεί να πάρει στο Λονδίνο το 4ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, έχοντας εξαιρετική παράδοση στους τελικούς, αφού έχει χάσει μόνο μία φορά, από την Μπαρτσελόνα στη Ρώμη, το 2009.
Το φιλμ του αγώνα
1' Λάθος του Γκιγκς, η μπάλα έφτασε στον Μπάουμγιοχαν, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρισε ήταν χλιαρό και ο φαν ντερ Σαρ μπλόκαρε
4' Σουτ του Ρούνεϊ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ουτσίντα, αλλά ο Νόιερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ
7' Με καταπληκτική ενέργεια ο Παρκ απέφυγε τον Ουτσίντα, αλλά το σουτ του Κορεάτη απέκρουσε και πάλι ο Νόιερ
15'  Κάθετη μπαλιά του Παρκ στον Τσιτσαρίτο, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Νόιερ
21' Ο Τσιτσαρίτο απέφυγε τον Μέτσελντερ, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ
26' Ο Βαλένσια βρήκε τον Τσιτσαρίτο, ο οποίος γύρισε ωραία, αλλά το σουτ του πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι της Σάλκε
28' Σέντρα του Βίντιτς, καρφωτή κεφαλιά του Γκιγκς, ενστικτωδώς απέκρουσε ο Νόιερ
35' Ο Τσιτσαρίτο απέφυγε τον Μέτσελντερ και σούταρε, όμως ο Νόιερ έκανε νέα πελώρια απόκρουση
45' Κάθετη μπαλιά του Ρούνεϊ στον Γκιγκς, για ακόμα μία φορά ο Νόιερ έσωσε τη Σάλκε
47' Εκτέλεση φάουλ του Γκιγκς, λάθος κεφαλιά του Μάτιπ προς τα πίσω, ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ
65' Σουτ του Έντου από τα 35 μέτρα, ο φαν ντερ Σαρ έπεσε και μπλόκαρε
67' ΓΚΟΛ (0-1): Με δύο προσποιήσεις ο Ρούνεϊ τράβηξε πάνω του δύο αμυντικούς και έκανε την κάθετη μπαλιά στον Γκιγκς, που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Νόιερ
69' ΓΚΟΛ (0-2): Μαγική κάθετη μπαλιά του Τσιτσαρίτο, ο Ρούνεϊ νίκησε τον Νόιερ
81' Μακρινό σουτ του Εσκουδέρο, ο φαν ντερ Σαρ μπλόκαρε
88' Διαγώνιο σουτ του Νάνι, η μπάλα ελάχιστα άουτ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανός)
KITΡΙΝΕΣ: Μέτσελντερ, Σάρπεϊ - Φάμπιο
ΣΑΛΚΕ (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Σάρπεϊ (72' Εσκουδέρο), Μέτσελντερ, Μάτιπ, Παπαδόπουλος, Χουράδο (82' Ντράξλερ), Φαρφάν, Μπάουμγιοχαν (52' Κλούγκε), Έντου, Ραούλ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ (73' Σκόουλς), Βαλένσια, Ρούνεϊ (82' Νάνι), Τσιτσαρίτo (73' Άντερσον)

enet.gr