Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πέρασαν 18 χρόνια από το σοβαρό τραυματισμό του Μπόγιαν Γιάνκοβιτς

Πέρασαν 18 χρόνια από το σοβαρό τραυματισμό του Μπόγιαν Γιάνκοβιτς Απέμεναν οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ο Πανιώνιος βρισκόταν... στην επίθεση με τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, τον οποίο μάρκαρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο διαιτητής σταματά τη φάση δίνοντας επιθετικό φάουλ υπέρ των «πράσινων». Αυτό το φάουλ είναι το πέμπτο για τον Σέρβο, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να κάτσει στον πάγκο μέχρι το τέλος του ματς.

Ουδείς γνωρίζει τι πέρασε από το μυαλό του εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν για να χτυπήσει με δύναμη το κεφάλι του στην μπασκέτα και να πέσει κάτω. «Γιατρέ βοήθησέ με. Δεν νιώθω τα χέρια μου και τα πόδια μου...» φωνάζει ο Μπόμπαν στον γιατρό του Πανιωνίου, τον Γιώργο Κατσιφαράκη.

Το ασθενοφόρο κατευθύνεται στο Γενικό Κρατικό και η διάγνωση είναι σκληρή: «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού». Με απλά ελληνικά: Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς είναι αναγκασμένος να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι για την υπόλοιπη ζωή του.

Από τότε αρχίζει η περιπέτειά του. Ο Μπόμπαν καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά παραμένει κύριος με Κ κεφαλαίο. Τα πρώτα χρόνια άπαντες σπεύδουν να τον βοηθήσουν, είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά. Στη συνέχεια ξεχάστηκε. Ο Μπόμπαν, όμως, δεν βγήκε ποτέ να κάνει παράπονα. Συνέχισε τον αγώνα του, την προσωπική του μάχη, καθηλωμένος σε ένα καροτσάκι που του απαγόρευε να «περπατήσει» την ζωή του.



24wro