Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ


Πλήρης ασυμφωνία ανάμεσα σε ΕΟΚ, γγΑ και ΕΛ.ΑΣ.

Οριστική είναι η αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής, ΕΟΚ, ΓΓΑ και ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε συμφωνία και πλέον αναζητείται νέα ημερομηνία.
Η ΕΟΚ αρχικά ήθελε να γίνει ο αγώνας παρουσία φίλων των δύο ομάδων όπως τα προηγούμενα χρόνια, με μεγάλες "νεκρές" ζώνες και έντονη αστυνομική δύναμη. Ωστόσο, ο Πάνος Μπιτσαξής, γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό τη δεδομένη στιγμή και μάλιστα εχθές είχε δώσει τελεσίγραφο ότι "ή το παιχνίδι θα γίνει με μαθητές στην εξέδρα, ή δεν θα γίνει καθόλου". Επειδή όμως δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να μοιραστούν προσκλήσεις σε σχολεία, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε αδιέξοδο και πλέον αναζητείται ημερομηνία για να διεξαχθεί ο τελικός.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, εμφανώς δυσαρεστημένος, έκανε λόγο για απόφαση σκάνδαλο: "Εμείς προτείναμε να φέρουμε παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, γύρω στα 500, μαζί με τους γονείς τους, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει καμία κενή ημερομηνία για μας. Φτάσαμε να συζητάμε αυτό το πράγμα λίγες μέρες πριν τον τελικό. Θα εξετάσουμε ξανά το ζήτημα και θα επανέλθουμε".

Πιο χαμηλούς τόνους κράτησε ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές για την αντίδραση των Πειραιωτών: "Είναι θέμα της Πολιτείας. Ίσως ήταν το πιο φρόνιμο να αναβληθεί το ματς, για να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία καλή λύση, ώστε το παιχνίδι να είναι πραγματική διαφήμιση. Υπήρχε πρόταση να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα ήταν δυσφήμηση για το άθλημα. Η διεξαγωγή του αγώνα με μαθητές ήταν μια καλή ιδέα, αλλά η σύσκεψη έγινε πολύ αργά. Εμείς σαν Παναθηναϊκός σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας και δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, ούτε θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα. Πρέπει να υπάρχει καλή θέληση από όλους. Η απόφαση της αναβολής και επηρεάζει και δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Εμείς έχουμε πολλά Κύπελλα και δεν θέλουμε να πάρουμε ένα ακόμη πάση θυσία. Το θέμα είναι να μη θρηνήσουμε θύματα".
enet