Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

10 χρόνια «Ελευθέριος Βενιζέλος»

10 χρόνια «Ελευθέριος Βενιζέλος» Διψήφιο αριθμό χρόνων ζωής μετρά από αύριο, 29 Μαρτίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Δ.Α.Α.), καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα της επίσημης έναρξης λειτουργίας του....
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει στη χώρα, καθώς είναι ο κυριότερος μοχλός ανάπτυξης τόσο στην τοπική οικονομία της περιοχής των Μεσογείων όσο και στην εθνική οικονομία, συμβάλλοντας με σημαντικό ποσοστό στο Α.Ε.Π., ενώ αποτελεί το κυριότερο παράδειγμα αγαστής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε μία εποχή μάλιστα που γίνεται πολύ μεγάλος λόγος για Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).
H λειτουργία του Δ.Α.Α. σήμανε το τέλος μίας εποχής, αφού ύστερα από περίπου έξι δεκαετίες το «Ελληνικό» μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και η Ελλάδα φιγουράρει πλέον στην αεροπορική «Ελίτ», όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, διαθέτοντας ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια παγκοσμίως, στην κατασκευή του οποίου δεν έγιναν «εκπτώσεις», αλλά και δεν διατυπώθηκαν έστω υπόνοιες για σκάνδαλα και κακοδιαχείριση στο στάδιο κατασκευής του και στη μέχρι τώρα πορεία λειτουργίας του, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλά στάνταρς.
 zougla.gr