Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Όλα τα΄χαμε τα on line φροντιστήρια μας έλειπαν

Όλα τα΄χαμε τα on line φροντιστήρια μας έλειπανΔε λέμε, εντυπωσιακή η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα on line φροντιστήρια των παιδιών της Γ. Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές. Εστω κι αργά το υπουργείο Παιδείας δείχνει να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να οδηγήσει τους νέους σε μια δωρεάν, ιντερνετική εφαρμογή ώστε να ξεκόψουν λίγο από την παραπαιδεία.

Περιχαρής η κ. Διαμαντοπούλου παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα είπε: «Θέλουμε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου να μπορεί να δει π.χ. το μάθημα των μιγαδικών αριθμών στα μαθηματικά, να ακούσει τη διδασκαλία, να την ξανακούσει αν θέλει και βεβαίως να έχει και μία σειρά βοηθητικών υπηρεσιών στη διάθεσή του. Δηλαδή, μπορεί να δει τη βιντεοδιάλεξη, να δει σημειώσεις πάνω στο μάθημα και να τις τυπώσει, να δει τις ασκήσεις και τις ειδικές ερωτήσεις, οι οποίες απαντώνται, ασκήσεις οι οποίες λύνονται με πρότυπο τρόπο, σημειώσεις οι οποίες δίνονται.
«Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη, δεν βρήκαμε αντίστοιχο πρόγραμμα, ώστε να μπορέσουμε τον Σεπτέμβριο να είμαστε πιο έτοιμοι. Τώρα, για τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές, έχουμε επιλέξει και έχει ολοκληρωθεί η ύλη στα τρία πιο δύσκολα μαθήματα με τον μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας. Αυτά είναι τα μαθηματικά -που είναι και στην τεχνολογική και στη θετική κατεύθυνση- η φυσική και τα αρχαία ελληνικά. Ετοιμάζονται η βιολογία, τα λατινικά και τα μαθηματικά γενικής παιδείας
» είπε η κ. Διαμαντοπούλου.
Όλα αυτά τα ωραία μου θυμίζουν το περίφημο λαϊκό γνωμικό «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ…ς».
Αφού λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα είπαμε να παρουσιάσουμε και κάτι εντυπωσιακό να χαρεί ο κόσμος, να πει γίνεται δουλειά, να πει μπράβο στην κυβέρνηση για την πρωτοβουλία. Μα καλά δεν ντρεπόμαστε καθόλου; Για να καταλάβετε ότι αυτή η κριτική δεν είναι μεμψίμοιρη διαβάστε την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Πάω σήμερα στην τράπεζα και περιμένοντας έρχεται μια κυρία που την γνώριζαν οι υπάλληλοι. «Πόσα θα πάρετε;» ρωτάνε «200 ευρώ, άλλωστε 241 ευρώ έχει ο λογαριασμός», απαντά η καλή κυρία και συνεχίζει: «Να καλύψουμε καμιά ανάγκη του σχολείου να βγάλουμε τη χρονιά γιατί από Σεπτέμβρη δεν νομίζω ότι θα έχουμε σχολεία».
Η κυρία ήταν διευθύντρια ενός σχολείου, πήγε να πάρει όσα χρήματα είχε ο σχολικός λογαριασμός να αγοράσει καμιά φωτοτυπία, κανένα μολύβι και στυλό και άλλα πράγματα για να βγει η χρονιά μέχρι τον Ιούνιο, κουτσά στραβά.
Από τη μια δηλαδή παρουσιάζουμε ένα επίτευγμα που πράγματι θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά από την άλλη δεν έχουμε φροντίζει να έχουν τα σχολεία ούτε τα βασικά. Υπάρχουν δημοτικά που οι δάσκαλοι με ρεφενέ καλύπτουν τα έξοδά τους σε γραφική ύλη κ.λπ. Ξέρει τίποτε η κ. Διαμαντοπούλου; Φυσικά και ξέρει αφού αυτή αποφάσισε να κοπούν τα πάντα, όλες οι δαπάνες των σχολείων λες και είναι σαν τις δαπάνες για… κουρτίνες στο υπουργείο της.
Αλλά αυτή είναι η προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην Παιδεία.
Antinews