Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

«Όχι» στον αντικαπνιστικό νόμο λένε στην Ήπειρο

«Όχι» στον αντικαπνιστικό νόμο λένε στην ΉπειροΤην αντίθεσή του με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εκφράζει το Σωματείο των επιχειρηματιών καφέ, μπαρ, εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων. Μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Λιθαρίτσια στις 23/2/2011, με θέμα «ο άδικος αντικαπνιστικός νόμος», αποφάσισαν την παράδοση ψηφίσματος στο δήμο Ιωαννιτών και στην περιφέρεια Ηπείρου........

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Σιάφης με δηλώσεις του κάλεσε όλα τα μέλη του να δώσουν το παρών στη νέα Γενική Συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα, τονίζοντας πως στόχος των επιχειρηματιών δεν είναι να ξεκινήσουν πόλεμο με κανέναν αλλά να βρεθεί μια φόρμουλα κοινής συνύπαρξης καπνιστών και μη καπνιστών στα μαγαζιά τους.
Τεράστια ζημιά
Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και η επιβολή των προστίμων σε όσους δεν τον τηρούν έχει φέρει σε δεινή θέση πολλούς καταστηματάρχες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των επιχειρηματιών καφέ, μπαρ, εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος υποφέρει ήδη και από τη γενικότερη κάμψη που παρατηρείται στην οικονομία η οποία, όπως είναι φυσικό, έχει επηρεάσει και τον κλάδο τους.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Σιάφη, οι έλεγχοι που έχουν γίνει σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά έχουν επιφέρει οχτώ πρόστιμα το ύψος των οποίων διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση.
Ο κ. Σιάφης τόνισε πως οι συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, εδικά μετά τη ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.
«Ο νόμος αυτός διώχνει το 80% των πελατών που είναι καπνιστές», είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως το Σωματείου τους δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανένα που προσπαθεί να εφαρμόσει τη νομοθεσία.
«Αυτό που προσπαθούμε είναι να μην γίνει πόλεμος. Δεν προκαλούμε κανένα και σεβόμαστε τους αντικαπνιστές. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση να συνυπάρχουν και οι δύο», υπογράμμισε ο κ. Σιάφης.
Νέα συνέλευση τη Δευτέρα
Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα το Σωματείο θα πραγματοποιήσει μία ακόμη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στα Λιθαρίτσια.
Εκεί θα συνταχθεί ένα ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στο Δήμο αλλά και την Περιφέρεια, με το οποίο προφανώς οι επιχειρηματίες θα καταγράψουν την αντίθεσή τους απέναντι στο νόμο.
Στην ίδια Συνέλευση πάντως θα παρευρίσκεται και ο διευθυντής του ΚΕΚ ΓΣΕΒΒΕΕ Ηπείρου Στέφανος Πανακούλιας ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη για τη συμμετοχή του Σωματείου και των επιχειρήσεών τους αλλά και των εργαζομένων σε αυτές στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» το οποίο ωφελεί οικονομικά εργοδότες και εργαζόμενους.
neoi agwnes ipirou