Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

7 λόγοι που το sex κάνει καλό στην υγεία!


Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι υγεία και παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στη διάρκεια μιας σχέσης. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα οποία προσφέρει…

 

 

 

Σε κάνει να φαίνεσαι νεότερος

Μια μακροχρόνια έρευνα σε 3.500 ανθρώπους ηλικίας 30 έως 101 ετών, τεκμηρίωσε ότι το σεξ μπορεί να δείξει κάποιον από 4 έως και 7 χρόνια μικρότερο. Οι ερευνητές παρουσίασαν την έκθεση σε μια αμερόληπτη κριτική επιτροπή και τους ζήτησαν να μαντέψουν την ηλικία των ανθρώπων στις φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι που έκαναν περισσότερο σεξ να φαίνονταν και μικρότεροι. Η εξήγηση των επιστόμονων είναι ότι το σεξ, εκτός του ότι ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμιση, αυξάνει και την παραγωγής αυξητικής ορμόνης στον άνθρωπο (hGH), η οποία είναι γνωστή για την ενίσχυση του μυϊκού ιστού και παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό.

Φτιάχνει τη διάθεση

Εντάξει το ότι το σεξ προσφέρει ευτυχία και ικανοποίηση είναι δεδομένο. Παρόλα αυτά μια έρευνα που έγινε σε 300 γυναίκες αποκάλυψε ότι το προφυλακτικό σχετίζεται με την κατάθλιψη. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που δε φορούσαν ποτέ προφυλακτικό παρουσίαζαν λιγότερο άγχος και πίεση στην συμπεριφορά τους σε αντίθεση με τις γυναίκες που χρησιμοποιούσα και παρουσίαζαν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης. Μην το πάρετε όμως αυτό τοις μετρητοίς. Ένα αφροδίσιο ή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μάλλον θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Χτίζει σώμα

Που να τρέχετε τώρα στα γυμναστήρια και να λιώνετε πάνω στο διάδρομο. Κάνοντας σεξ καίτε 5 θερμίδες το λεπτό, ανάλογα με το βάρος. Επίσης, ακόμα κι ένα παθιασμένο φιλί αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα επίπεδα καύσης θερμίδων στον οργανισμό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Κι όμως η λύση ενάντια στη κρυολόγημα είναι το σεξ. Η έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Wikes της Πενσυλβανίας, τεκμηρίωσε το γεγονός ότι όσοι έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα, είχαν υψηλότερα επίπεδα ανοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Bye bye πίεση

Το φάρμακο κατά τους στρες δεν είναι άλλο από το σεξ κι αυτό αποδείχτηκε από Σκωτούς ερευνητές του πανεπιστημίου του Paisley. Mια ομάδα ατόμων κλήθηκε να μιλήσει σε ένα ακροατήριο που το έπαιζε βαριεστημένο και αδιάφορο. Το αποτέλεσμα πάλι δικαίωσε αυτούς που είχαν σεξουαλική επαφή τις δύο τελευταίες εβδομάδες καθώς σημείωσαν τα χαμηλότερα επίπεδα στο πιεσόμετρο.

Κάνει καλό στην καρδιά

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο κολέγιο Καρδιολογίας διαπιστώθηκε ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά πρώιμος δείκτης της καρδιαγγειακής υγείας. Σε μια σχετική έρευνα που έγινε σε 2.300 άντρες με στυτική δυσλειτουργία, διαπιστώθηκε ότι το 58% είχε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Σε αντίθεση, μια άλλη μελέτη αποκάλυψε πως οι άντρες που απολαμβάνουν τρεις ή περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα παρουσίασαν 50% λιγότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια από εκείνους που δεν έρχονταν και τόσο συχνά σε οργασμούς. Η επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό είναι η ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού DHEΑ, που συμβάλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην ενίσχυση της αρτηριακής διαστολής.

Γίνεσαι Μαθουσάλας

Οι λόγοι που το σεξ συμβάλει στη μακροζωία δεν είναι ακόμα σαφείς, όμως μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Medical αποκάλυψε ότι οι άντρες που έκαναν σεξ κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε αντίθεση με όσους είχαν ερωτική επαφή μια φορά την εβδομάδα. Μη νομίζετε όμως ότι οι γυναίκες μένουν στην απ’ έξω. Η έρευνα του πανεπιστημίου Duke έδειξε πως οι γυναίκες που υποστήριζαν ότι απολαμβάνουν το σεξ, έζησα 7 με 8 περίπου χρόνια παραπάνω από εκείνες που υποστήριζαν ότι το σεξ τους είναι αδιάφορο.

dailyfucks