Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Κίνα σχεδιάζει 45 νέα αεροδρόμια καθώς ανθεί ο τουρισμός

Οι ρυθμιστικές αρχές των κινεζικών αερογραμμών δήλωσαν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον 45 νέα αεροδρόμια τη προσεχή πενταετία προκειμένου να εξυπηρετήσει την μεγάλη αύξηση των ταξιδιών.
Η Κίνα σχεδιάζει 45 νέα αεροδρόμια καθώς ανθεί ο τουρισμόςΟ Li Jiaxiang δήλωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα πως το Πεκίνο σχεδιάζει να δαπανήσει 1,5 τρισ. γιουάν στην επέκταση των αεροπορικών ταξιδιών.

O Li δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα 175 υφιστάμενα αεροδρόμια της Κίνας έχασαν χρήματα πέρσι, όμως η κυβέρνηση θα τα υποστηρίξει γιατί πιστεύει πως τα αεροπορικά ταξίδια βοηθούν σημαντικά στην τοπική οικονομική ανάπτυξη. Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των αεροδρομίων σε τουλάχιστον 220 μέσα στα πέντε επόμενα έτη.
Δεν διευκρίνισε τις τοποθεσίες τους, όμως είναι γνωστό πως η Κίνα δαπανά πολλά στην ανάπτυξη φτωχότερων περιοχών και στη σύνδεσή τους με τις πόλεις της ανατολικής της περιφέρειας.
Σημειώνεται πως η ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά της Κίνας αναμένεται να ξεπεράσει αυτή της Β. Αμερικής ως η μεγαλύτερη του κόσμου τις επόμενες δεκαετίες.
enet.gr