Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τσουχτερό το κρύο και την ερχόμενη εβδομάδα

Πρόσκαιρη θα είναι η αυριανή βελτίωση του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τους ανέμους να εξασθενούν στο Αιγαίο και βροχές να σημειώνονται κυρίως από το μεσημέρι στα δυτικά.

Ωστόσο, αισθητή θα κάνει την είσοδό του ο Φεβρουάριος, καθώς όλη την ερχόμενη... ...εβδομάδα οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν, με χιονοπτώσεις και παγετό στα ορεινά και βόρεια της χώρας....

Αύριο Κυριακή, στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  -06 έως 9 βαθμούς Κέλσιου, ενώ θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή και χιονόνερο στα πεδινά. Στα νησιά Ιόνιου, τη Δυτική Στέρεα Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ασθενείς βροχές ή το χιονόνερο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 βαθμούς Κελσίου έως 11 βαθμούς, ενώ μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο υδράργυρος θα φθάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, από 3 έως 5 μποφόρ, και η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 10 βαθμοί Κελσίου. Όσο για τη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις.

Με τσουχτερό κρύο θα υποδεχθούμε, όπως φαίνεται, τον Φεβρουάριο, καθώς, σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται η θερμοκρασία τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, με τον ισχυρό παγετό να πρωταγωνιστεί στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και πάλι, αγγίζοντας πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη, οι τοπικές νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν στη δυτική χώρα, ενώ το σκηνικό του καιρού θα συνθέτουν οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα παραμείνει η θερμοκρασία και την Πέμπτη, ενώ στη νότια χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.
zougla