Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σύλληψη με βαριές κατηγορίες








Έναν 21χρονο φοιτητή του Μαθηματικού Ιωαννίνων συνέλαβαν χθες αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήρθαν στα Γιάννενα ακολουθώντας τα ίχνη κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Ο φοιτητής συνελήφθη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτός πανεπιστημιούπολης, αλλά είχε δωμάτιο στις φοιτητικές κατοικίες. Άγνωστο παραμένει εάν οι αστυνομικοί μπήκαν για έρευνα στο πανεπιστήμιο. Πάντως, χθες η πρυτανεία δεν είχε καμία ενημέρωση, ούτε από την αστυνομία, ούτε από την εισαγγελία για το θέμα, αλλά ούτε και της είχε ζητηθεί άδεια για αστυνομική παρουσία εντός του ασύλου. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης χθες για το θέμα. Από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων τα οποία περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό υλικό στο οποίο «πρωταγωνιστούν» ανήλικα παιδιά. Οι κατηγορίες που επισείει μια τέτοια πράξη είναι κακουργηματικές, αλλά για να σταθούν, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι ο κάτοχός τους διακινούσε το υλικό. Αυτό, θα διαπιστωθεί από τους εμπειρογνώμονες. Σε άλλη, πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση κατά την οποία συνελήφθη μεταπτυχιακός φοιτητής, διαπιστώθηκε ότι παρά τις αρχικές υποψίες, δεν συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, αστυνομικοί του ίδιου τμήματος συνέλαβαν τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη έναν 32χρονο λογιστή και μια 38χρονη γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, επειδή κατείχαν παρόμοια αρχεία.