Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Βροχές και παγετός τη Δευτέρα

Με βροχές κυρίως στα δυτικά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά, που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κέλσιου.
Νεφώσεις αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή στα πεδινά και πρόσκαιρη χιονόπτωση στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κέλσιου.
Για την Τρίτη, η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί, με ένταση 5-7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.