Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

10 οφέλη για την υγεία των Φαγητό πικάντικα τρόφιμα


Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη κάποιο μπαχαρικό με το γεύμα σας μπορεί να παρέχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από ό, τι είχε σκεφτεί. Ναι! Σωστά ακούσατε? Πέραν της λήψης γεύση σας τσιτσίρισμα, τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν επίσης να επιφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Καυτά πιπέρια περιέχουν καψαϊκίνη που μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό και να βοηθήσει το σώμα να κάψετε θερμίδες γρηγορότερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Καψαϊκίνη αυξήσεις της θερμοκρασίας του σώματός σας και να συμβάλλει στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πικάντικα φαγητά τρώνε μικρότερες ποσότητες οι οποίες μπορούν να μειώσουν τις θερμίδες πρόσληψης τους.

Καλό για την καρδιά: Καυτά πιπέρια μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγεία της καρδιάς με τη βελτίωση του σώματος την ικανότητα του να διαλύσουν τους θρόμβους του αίματος. Η έρευνα έχει δείξει ότι η χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλη (LDL ή κακή χοληστερόλη), αντιστάθηκαν οξείδωσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (που μπορεί να φράξει τις αρτηρίες σας) όταν τσίλι προστέθηκε στη διατροφή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου καρδιά. Η καψαϊκίνη σε πιπεριές μάχες επίσης φλεγμονή, η οποία έχει αναγνωριστεί ως παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον οι στατιστικές δείχνουν ότι οι καλλιέργειες που τρώνε τα πικάντικα τρόφιμα έχουν συχνά πολύ χαμηλότερο ρυθμό της καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Βελτιωμένη κυκλοφορία: πικάντικες τροφές επίσης να προωθήσει την καλή κυκλοφορία, και φαίνεται ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Όταν τρώτε τα πικάντικα τρόφιμα, η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται? Ως εκ τούτου, αυξάνει τη ροή του αίματός σας και παίρνει την καρδιά σας στα ύψη. Πιπεριές συμβάλει στην ενίσχυση της τοιχώματα των αγγείων, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C.

Anti καρκίνου: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση τσίλι και κάρυ μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Καψαϊκίνης επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, προκαλεί ακόμη και τα καρκινικά κύτταρα να πεθάνουν μακριά χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον κύτταρα. Σε χώρες όπου η διατροφή είναι πλούσια σε παραδοσιακά capsaicin όπως η Ινδία και το Μεξικό, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου.

Βελτιωμένη πέψη: Μπαχαρικά βελτιώσει επίσης την πέψη σας δεδομένου ότι βελτιώνουν την έκκριση υδροχλωρικού του στομαχιού σας. Αυτό με τη σειρά του θα αυξήσει τη ροή του αίματος προς το στομάχι και ακόμη και να αυξήσουν την επένδυση των βλεννογόνων. Καψαϊκίνης βοηθά επίσης να σκοτώσει τα βακτηρίδια, όπως του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και να βοηθήσει στην πρόληψη ή θεραπεύει τα έλκη του στομάχου. Ωστόσο, αν έχετε καούρα από τα πικάντικα τρόφιμα, προσπαθήστε λαμβάνοντας μία ταμπλέτα ανακούφιση αντιόξινο που θα εξουδετερώνουν τα οξέα στο στομάχι.
Αρθρίτιδα: Turmeric (haldi) μειώνει την φλεγμονή των αρθρώσεων και την καταστροφή των οστών σε ανθρώπους. Circumin παρόντες στην κουρκούμη βοηθά να ανακουφίσει τον πόνο που συνδέεται με την αρθρίτιδα.
Κρύο και γρίπη: Capasicin προωθεί την εφίδρωση και απαλύνει την ενόχληση του ψύχους και των συμπτωμάτων της γρίπης. Βοηθά επίσης να ανοίξει τις ρινικές μεταβάσεις. Μπορεί επίσης να μειώσει παραρρινοκολπίτιδα, καθώς και άλλα συμπτώματα γρίπης.
Βελτιωμένη Sleep Pattern: Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τακτικά γεύματα πικάντικα αποκοιμήθηκε πιο εύκολα. Επίσης, ξύπνησε ευκολότερη και είχε περισσότερη ενέργεια όλη την ημέρα.
Mood κλέφτης: Chili πιπεριές την αύξηση του ποσοστού των ενδορφινών και της σεροτονίνης που εξασθενίζει τον πόνο και να μας δώσει μια αίσθηση ευεξίας. Μπορεί να λειτουργήσει ως μαχητής κατάθλιψη και το ισχυρό άγχος ανακουφίζων.

Βελτιώνει την αναπνοή: Hot πράξη πιπεριές ως αποχρεμπτικό, και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, εμφύσημα, ιγμορίτιδα, και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος αναπνέουμε ευκολότερα. Καυτερές πιπεριές μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνεύσει καλύτερα από το άνοιγμα φραγμένο ρινικών διόδων.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθούν πικάντικες τροφές μέτρια ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή να έχετε απλά μια μικρή ανοχή για αυτούς. Μάθετε να έχουν πικάντικο φαγητό σας και το ζεστό και απολαύστε τα καταπληκτικά οφέλη υγείας των πικάντικων τροφίμων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό είναι μια μηχανή που μεταφράστηκε σελίδα παρέχονται "ως έχουν", χωρίς εγγύηση. Η αυτόματη μετάφραση μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Παρακαλούμε αναφερθείτε στο αρχικό αγγλικό άρθρο όποτε είναι δυνατόν.
Read more: http://www.lifemojo.com